Alles wat je over zonneschermen moet weten

0

Steeds vaker worden zonneschermen in een kantoorgebouw geïnstalleerd. Dit is ook niet meer dan logisch, want zonneschermen bevatten talloze voordelen. Wil jij graag weten welke voordelen er zijn? Dan is het zeker aan te raden om deze blog goed door te nemen. Hier ontdek je namelijk alles wat je over zonneschermen moet weten. Zo weet je precies of zonneschermen een goed idee voor je bedrijf zullen zijn.

Wat zonneschermen precies zijn

In de eerste plaats is het van groot belang om te duiden wat zonneschermen precies zijn. Een zonnescherm is een weerbestendige stoffen luifel die over de ingang of de ramen van een gebouw wordt gehangen om de zon van de deur en de mensen die het gebouw binnenkomen af te houden. Dit is dus met name handig wanneer het weer buiten iets te mooi is en mensen last van de zon kunnen hebben.

De voordelen van zonneschermen

Bescherming tegen de schittering en hitte van de zon

Het grootste voordeel van zonneschermen is dat ze enorm veel bescherming bieden tegen de schittering en de hitte van de zon. Wanneer je in een gebouw bent waar een zonnescherm voor hangt, heb je binnen geen last meer van het felle, brandende zonlicht. Dat is prettig voor het personeel en de eventuele klanten en zelfs de kantoorplanten zullen er blij mee zijn! Ook wordt de hitte in het gebouw behoorlijk verminderd, waardoor je er stukken comfortabeler kunt zitten.

Op warme dagen heb je buiten genoeg schaduw

Een ander voordeel van een zonnescherm is dat je ook buiten voldoende schaduw hebt op warme dagen. Deze schaduw geeft je de mogelijkheid om comfortabel in de tuin te zitten en te kunnen genieten van de warmte, zonder dat je last krijgt van de felle zon. Ook is het veel comfortabeler om met warm weer buiten te vertoeven, bijvoorbeeld om een sigaretje te roken, en zal je minder snel verbranden of oververhit raken. 

Een zonnescherm is makkelijk uit te rollen en op te bergen

Het laatste voordeel van zonneschermen is dat ze makkelijk uit te rollen en weer op te bergen zijn. Doordat je het scherm makkelijk kunt wegrollen als er geen gebruik meer van wordt gemaakt, zijn ze snel uit het zicht en kun je het gebouw ook weer makkelijk laten opwarmen als het kouder wordt. De voorgevel ziet er zo altijd netjes en verzorgd uit en dat is uiteraard een belangrijk aspect voor een bedrijfspand, want de voorkant is het eerste wat bezoekers zien; het visitekaartje van het kantoor.

Waar moet je op letten met het aanschaffen van een zonnescherm?

De garantieperiode

Het eerste waar je op moet letten wanneer je een zonnescherm aan wilt schaffen, is de garantieperiode. Doorgaans bieden veel fabrikanten garanties op hun producten, maar dit is niet altijd het geval. Zorg er daarom voor dat je goed let op deze periode, voordat je een zonnescherm aanschaft. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je een goede deal maakt. Verder is het zaak om ook goed te kijken naar hoe lang de garantieperiode precies is. Hierdoor kom je immers nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Past het scherm bij het pand?

Als tweede is het belangrijk om te kijken of het scherm wel past bij het gebouw. Let hierbij goed op of het scherm voldoende groot is voor de ruimte waar je het wilt plaatsen. Ook is het van belang om te kijken of het scherm wel in de stijl past die je zoekt. Als dit niet het geval is, dan is het waarschijnlijk verstandig om een ander type scherm te gaan zoeken dat wel past. Verder is het ook van belang om te kijken of het scherm wel stevig genoeg is. Dit is namelijk een belangrijk aandachtspunt om in de gaten te houden wanneer je er zeker van wilt zijn dat het zonnescherm veilig zal zijn.

Hoe duur is installeren

Het laatste waar je op dient te letten, is wat de montageprijzen zijn die worden gehanteerd.  Misschien ben jij super handig en kun je het zelf, dan is het verstandig om te kijken of er een handleiding bij het zonnescherm is meegeleverd. Meestal doet een specialist de montage. Deze bevestigt het zonnescherm stevig en waterpas aan de muur, zonder beschadigingen. De montageprijzen zijn echter meestal niet bij de prijs inbegrepen. Waarschijnlijk zullen deze prijzen wel in de offerte worden genoemd. Maar, het is dus een factor waar je rekening mee moet houden, anders ben je onverwacht ineens een stuk duurder uit.

Heb je inmiddels besloten dat je zonneschermen wilt? Laat ze dan snel inmeten!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply