4 tips voor het schoonmaken van een bedrijfskantoor

0

Het schoonmaken van een bedrijfskantoor is een belangrijke zaak. Niet alleen wil je jouw medewerkers een schone en hygiënische werkomgeving bieden. Ook wil je er zeker van zijn dat je voldoet aan alle regelgeving op dit gebied. Gelukkig is er veel uit handen te nemen door robots. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je aan de hand van allerlei andere tips kan zorgen dat het net wat gemakkelijker wordt om alles goed schoon te krijgen en te houden op kantoor.

1. Maak het gemakkelijk

Een belangrijke stap in het zorgen dat een bedrijfskantoor goed schoongemaakt wordt, is zorgen dat de bergen afval niet te hoog worden. Dat doe je door voor voldoende prullenbakken te zorgen. Hoe gemakkelijker je het maakt om alles weg te gooien, hoe beter dit is. Wil je het helemaal goed aanpakken? Dan zorg je ook nog eens dat het direct allemaal al gescheiden kan worden bij de bron. Zo voldoe je ook nog eens aan de eisen die er in de moderne zakenwereld worden gesteld.

2. Stel huisregels in

Als het gaat om het schoonmaken van een bedrijfspand, dan is het belangrijk om huisregels te hebben. Denk bijvoorbeeld aan wie wat opruimt op welk moment. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het verbod om op bepaalde plekken te eten. Daarmee ontstaat er geen grote rommel en weet je zeker dat de robotstofzuigers alles wat er wel aan stof en vuil rondslingert gewoon kunnen opruimen. Hoe beter dit is vastgelegd, hoe gemakkelijker het schoonmaken van het kantoor alleen maar zal worden. Dit maakt een zeer groot verschil.

3. Weggooirondes inplannen

Wil je een kantoor goed schoonmaken? Dan moet je er zo nu en dan ook wat dieper op ingaan en wat meer voor doen. Zo kan je bijvoorbeeld weggooirondes inplannen. Op deze dag wordt dan alles wat in het kantoor ligt eens doorgelopen om te bekijken wat er nog nodig is en wat juist weg kan. Wanneer je het op die manier aanpakt, dan wordt afval dat eigenlijk zou blijven liggen toch gewoon goed opgeruimd. Dit zijn juist de dingen die normaal gesproken jaren zouden blijven liggen omdat niemand ernaar omkijkt.

4. Een professional inschakelen

Mocht je het opruimen en schoonmaken van een kantoorpand toch als een te grote opgave zien, dan is er natuurlijk altijd nog een goed alternatief om voor te kiezen. Je kan namelijk altijd ook gewoon een schoonmaakbedrijf in de arm nemen. Je weet dan in ieder geval zeker dat alles wat gedaan moet worden ook echt gedaan wordt. Alleen al om die reden is het interessant om te kijken welke specialisten je kan inschakelen en hoeveel dit je als ondernemer eigenlijk kan opleveren.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply