Betrokkenheid medewerkers vergroten: 3 tips

0

Meer betrokkenheid van je werknemers – welke manager, welk bedrijf wil dat nu niet? Hoe meer je werknemers betrokken zijn met het bedrijf, hoe meer zij meevoelen en meedenken met het wel en wee van projecten en dus van het bedrijf als geheel. Innovaties, veranderingen, en efficiëntie kunnen allemaal flink omhooggaan als werknemers hart hebben voor het bedrijf.

Maar hoe zorg je ervoor dat je medewerkers betrokken zijn bij het bedrijf? Uit de praktijk én uit onderzoek blijkt dat het niet eenvoudig is om meer betrokkenheid van je werknemers te creëren. De meeste werkgevers halen lang niet het beste uit hun mensen. De eerste veranderingen kun je al bewerkstelligen met deze 3 tips!

Tip #1: Missie en visie van de organisatie

Jij wil als organisatie het beste halen uit je mensen. Dan moet je er allereerst voor zorgen dat het glashelder is waar het bedrijf of de organisatie voor staat, en waarom je verwacht dat mensen zich verbinden aan dat doel. Dat is lastig, want verschillende werknemers hebben verschillende verwachtingen.

Het formuleren van een duidelijke missie en visie van de organisatie is een belangrijke stap om medewerkers aan te spreken en blijvend te binden aan de idealen van de organisatie. Mensen raken meer betrokken als ze weten waar ze het werk voor doen! En dat is de beste manier om je bedrijf of organisatie te laten groeien.

Tip #2: Vertrouw je medewerkers

Iedereen heeft talenten – en de kans is groot dat je niet alle talenten van je medewerkers aanspreekt. Wil je echt het meeste uit je mensen halen, en zorgen dat zij zich betrokken voelen bij de organisatie? Neem ze dan serieus, en geef ze het vertrouwen dat ze nodig hebben om hun talenten te ontplooien.

Het stimuleren van teamwork en het bevorderen van de werkomgeving kan daar sterk bij helpen. Door in te spelen op drijfveren en verwachtingen van je medewerkers, stimuleer je dat zij zich ontwikkelen. Hun energie zullen ze inzetten voor hun werk! Volg ook eens een cursus motiveren om tot een optimaal resultaat te komen.

Tip #3: Wees betrouwbaar

Hoe tevreden medewerkers zijn heeft veel te maken met het gevoel van veiligheid en stabiliteit. Je kunt nog zo vaak loonsverhoging of scholing beloven: als het er niet van komt, ben je nog verder van huis. Zorg er dus altijd voor dat je verwachtingen waar maakt en beloftes duidelijk afspreekt en ook nakomt als werkgever. De betrokkenheid van je werknemers zal het alleen maar ten goede komen!

Vergroot betrokkenheid

Wil jij dat je medewerkers meer betrokken zijn en blijven bij je bedrijf of organisatie? Het kan! En het begint met bovenstaande tips!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply