2 tips voor een teambuilding training

0

Een teambuilding training is perfect om als collega’s nader tot elkaar te komen. Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden om tot een geslaagde dag te komen. Wij geven je 2 tips.

Wat is een teambuilding training?

Bij een teambuilding training zijn er een aantal ‘regels’ waar je rekening mee kunt houden. Je hebt namelijk allemaal mensen bij elkaar met niet alleen verschillende functies, maar ook achtergronden, karakters, kennis en ervaring. Tijdens een teambuilding training laat je dit allemaal tot bloei komen. Normaliter ben jij waarschijnlijk de manager, maar wees niet bang om deze taak een dag naast je neer te leggen. Heeft een spel een leider nodig? Geef eens iemand anders die rol, zo geef je hem vertrouwen. Heb je nieuwe collega’s in je team? Zorg ervoor dat zij niet achterblijven. Met deze tips voor teambuilding maak je in ieder geval een goede start!

Teambuilding training: verpak het leuk

Van het woord ‘teambuilding’ krijgen veel mensen jeuk. Gekke spelletjes doen, zoals elkaar geblinddoekt door een doolhof leiden of samen een ei over de finish krijgen. Nee, weinig mensen worden hier gelukkig van. Daarom is het belangrijk om zo’n dag beter te verpakken. En dat begint met het feit om het misschien geen teambuilding training te noemen. Houd de verwachtingen wel scherp: vertel je medewerkers dat je oefeningen, spelletjes of iets dergelijks gaat doen. Maar doe het allemaal op een leuke manier. Zo kun je zorgen voor leuke muziek, gezellige aankleding en momenten om even bij te kletsen. En wellicht afsluiten met een tof bedrijfsfeest?

Stoom afblazen tijdens de teambuilding training

En als de teambuilding training dan uiteindelijk afgelopen is, wil je natuurlijk even rustig met elkaar kunnen genieten en nakletsen. Zorg voor een lekker hapje en drankje, want iedereen zal wel wat lusten. Om niet helemaal uitgeput naast elkaar neer te vallen, kun je nog een springkussen huren. Hierdoor kan iedereen nog steeds even lol maken. En dit is bij uitstek het moment dat nieuwe vriendschappen, die gesmeed zijn tijdens de teambuilding training tot zijn recht komen. Of er ontstaan zelfs nieuwe banden onderling. De wat rustige mensen kunnen lekker bij elkaar zitten, de foodies zitten aan de eettafel en de stuiterballen kunnen nog hun laatste restjes energie kwijt. Het fijne aan een springkussen is dat je ze overal kunt huren. Dus of je nou een springkussen verhuur in Haarlem zoekt of een springkussen verhuur in Drechtsteden, alles is mogelijk.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hallo, ik ben Julia de Bruin. In het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Naast mijn fulltime baan vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Ik vind ergonomisch werken heel belangrijk. Veel mensen krijgen lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde stoel en verkeerde zithouding. Een fitte werknemer is een goede werknemer! Daarom ga ik graag voor jullie op zoek naar de beste tips over goede ergonomische werkplekken en bijvoorbeeld een goede ergonomische zithouding.

Leave A Reply