De checklist voor een design kantoorinrichting

0

Tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht besteed aan kantoorinrichting. En met goede reden, want een goed ontworpen kantoor zorgt voor een betere werksfeer en een hogere productiviteit. Een modern kantoor kan dus eigenlijk niet meer zonder design kantoorinrichting. Wat daar precies bij komt kijken lees je hier.

Verantwoord comfort

Voorop staat natuurlijk dat de inrichting van een kantoor comfortabel is. Het is een plek waar werknemers een groot deel van de dag doorbrengen, dus je wilt dat mensen zich er prettig voelen. Daarnaast zal een comfortabele inrichting de productiviteit binnen het bedrijf vergroten.

Dit bereik je bijvoorbeeld met ergonomisch verantwoorde stoelen. Zithouding is erg belangrijk, en toch wordt hier vaak helaas niet genoeg aandacht aan besteed. Door gedurende langere tijd in een verkeerde houding te zitten, kunnen werknemers blijvende medische klachten oplopen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende ergonomische bureaustoelen op de markt, ook als je bepaalde design vereisten hebt!

Ergonomische bureaustoel met design look
Bron: Irene-turner.com

Goede vloer, goede basis

De vloer van het kantoor moet geschikt zijn voor intensief gebruik. Over een kantoorvloer wordt de hele dag gelopen, er worden bureaustoelen overheen gerold en in sommige gevallen ook zware dozen overheen geschoven. Een goede kantoorvloer moet hier dus wel tegen bestand zijn. Een versleten kantoorvloer oogt immers goedkoop en onprofessioneel.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de vloer qua uitstraling rustig is en bij de rest van het kantoor past. De vloer beslaat een groot deel van het kantoor en moet daarom met zorg worden uitgezocht en goed in het interieur passen. Denk bijvoorbeeld aan een gietvloer voor op kantoor.

Design gietvloer op kantoor
Bron: Solo Gietvloeren

Vergaderruimte inspireert

De beste ideeën ontstaan vaak tijdens gezamenlijk brainstormen en overleg. Een motiverende ruimte kan hier voor een groot deel aan bijdragen. Kies voor een ruimte die enigszins afgesloten is van de rest van de werkplekken, bijvoorbeeld door glas, om zo een ontspannen sfeer te creëren. Richt deze bijvoorbeeld in met een comfortabele zitbank en een tafel waar ideeën uitgewerkt kunnen worden.

Inspirerende vergaderruimte van Dropbox
Bron: Homedit.com

Moderne duurzaamheid

Een modern kantoor is een kantoor dat duurzaam onderneemt. Dat komt natuurlijk terug in de design inrichting. Duurzame artikelen zijn op milieuvriendelijke wijze geproduceerd en gaan langer mee. Op een duurzaam design kantoor wordt afval gescheiden en gerecycled, en wordt het energieverbruik zo laag mogelijk gehouden, bijvoorbeeld door middel van natuurlijk licht in plaats van lamplicht. Een bijkomend voordeel is dat natuurlijk licht een stuk beter is voor de gezondheid dan kunstlicht en daarnaast heeft het een meer luxueuze uitstraling.

Duurzame lamp van golfkarton
Bron: Houzz.com

Openheid en licht

Aansluitend op het punt van duurzaamheid is het belangrijk om in het kantoor voor openheid en een goede lichtinval te zorgen. Dit schept meer overzichtelijkheid en oogt frisser dan veel kleine, afgesloten ruimtes. Iedereen kent wel het stereotype beeld van een kantoor dat bestaat uit een groot aantal kleine werkplekken, afgescheiden door wandjes. Dit idee is echter zwaar verouderd. Tegenwoordig wordt steeds het duidelijker dat een open werkruimte interactie onder werknemers bevordert en zo zorgt voor een betere werksfeer en hogere productiviteit.

Kantoor met veel lichtinval
Bron: atelierul-deco

Een designkantoor is een kantoor waar met veel plezier gewerkt wordt. Ga vandaag nog met deze checklist aan de slag!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply