10 voorbeelden van werkplekken met kleur

0

Het kunnen inrichten van je eigen werkplek biedt een wereld aan mogelijkheden. Wanneer je deze vrijheid hebt, kun je jouw werkomgeving inrichten op een manier die jou stimuleert en waar je optimaal kunt presteren. Om het meeste uit je werkplek te halen, kies je voor een inrichting met kleur. Niets is immers zo saai als een grijs kantoor. Kleuren hebben een grote invloed op je stemming en bepalen daarmee ook je productiviteit. Kies dus voor een kleur die bij jou past en waar jij je prettig bij voelt. Wij zetten de 10 mooiste voorbeelden van werkplekken met kleur voor je op een rijtje.

1. Rustgevend pastel

Productief bezig zijn en toch goed tot rust komen: het is mogelijk. Als je kiest voor een kantoorinrichting in rustige pasteltinten weet je zeker dat de werkdruk je nooit teveel wordt. Stress? Daar heb je met een werkplek in pasteltinten geen last van!

Werkplek in pasteltinten
Bron: Stylecaster.com

2. Vrolijk en zonnig

Soms heb je tijdens je werkdag even een flinke oppepper nodig. Wat is er dan fijner dan alleen even om je heen te hoeven kijken naar je werkomgeving? Als je kiest voor een vrolijke, zonnige inrichting van je werkplek kun je er gemakkelijk de hele dag tegenaan.

Werkplek met vrolijke kleuren
Bron: BHG.com

3. Strak en koel

Uit onderzoek is gebleken dat koele kleuren het concentratievermogen verbeteren. Door te kiezen voor een strak ingerichte werkplek blijf je de hele dag gefocust. Helemaal niet zo’n gek idee dus, om te kiezen voor een werkplek met een strakke, koele uitstraling.

Werkplek met strakke, koele kleuren
Bron: Realsimple.com

4. Warm en verwelkomend

Niets is zo uitnodigend als een warme, verwelkomende werkplek. Warme kleuren hoeven helemaal niet overweldigend of onprofessioneel te ogen als je kiest voor warme kleuraccenten of juist en ton-sur-ton inrichting. Kies voor kleuren zoals rood, paars of oranje.

Werkplek met warme tinten
Pinterest.com

5. Licht en motiverend

Een lichte inrichting zorgt ervoor dat de ruimte fris oogt en helpt je gedurende de dag energiek en gemotiveerd te blijven. Kies voor spierwit of juist off-white tinten met houten of metalen accenten.

Werkplek in lichte tinten
Bron: Upcycledtreasures.com

6. Rustiek en inspirerend

Hout zorgt voor een zakelijke, maar toch uitnodigende uitstraling. Je kunt natuurlijk kiezen voor houten meubels, maar ook voor mooie houten accessoires.

Werkplek met hout
Bron: vtwonen.nl

7. Groen en duurzaam

Groen is hip. Een werkomgeving met planten is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jou. Planten zorgen voor een levendige en frisse werkplek waar je zeker met plezier aan het werk zal gaan.

Werkplek met veel planten
Bron: Apartmenttherapy.com

8. Grafisch en uitdagend

Grafische afbeeldingen maken de werkplek net wat meer speciaal. Een grafische print voegt een visueel uitdagend element toe, zonder af te leiden.

Werkplek met grafische print
Bron: Pinterest.com

9. Speels en interessant

Wil je een werkplek die anders dan anders is? Kies dan voor een inrichting met speelse elementen. Een speelse werkplek hoeft niet kinderlijk te ogen, maar maakt de ruime wel net even wat interessanter.

Werkplek met speelse elementen
Bron: Decorpad.com

10. Kleurrijk en klassiek

Ook als een klassieke inrichting bij jouw smaak past, kun je gebruik maken van kleurrijke elementen. De kunst van een klassieke maar toch kleurrijke werkplek is het subtiel gebruiken van kleur.

Werkplek met klassieke elementen
Bron: Willowdecor

Kortom, keuze genoeg om zelf een motiverende en inspirerende werkplek met kleur te creëren!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply