Kantoor huren? Let op deze zaken!

0

Is het moment aangebroken dat het niet meer mogelijk is om vanuit huis te werken en heb je een kantoor nodig? Dan is dat een goed teken. Je bedrijf groeit en de ruimte is thuis te beperkt. Dit is hét moment om op zoek te gaan naar een bedrijfsruimte. Ook is het natuurlijk mogelijk dat je al een kantoor had, maar gaat verhuizen omdat het huidige pand te groot, te klein of niet geschikt is. Maar het is niet zomaar iets om te verhuizen van kantoorpand. De zoektocht kan lang duren, het is niet eenvoudig om een geschikte ruimte te vinden. Je brengt op kantoor waarschijnlijk veel tijd door, het is van belang dat je je hier comfortabel voelt. Maar waar let je op tijdens de zoektocht naar een kantoor? Dat lees je in dit artikel!

Locatie

De locatie van het pand is misschien nog wel het meest belangrijke tijdens de zoektocht. Niet alleen de plaats waar het pand gevestigd is is van belang, maar ook de bereikbaarheid. Dus is het pand makkelijk met het openbaar vervoer en de auto te bereiken? Dit is prettig voor jezelf, maar ook voor eventuele medewerkers en klanten. Voor veel medewerkers en/of klanten is een pand dichtbij een snelweg gelegen erg prettig. De toegankelijkheid kan bepalen of iemand wel of niet graag naar het kantoor komt. In grote steden zijn vaak meer offices for rent dan in kleine dorpen. De huurprijs is voornamelijk afhankelijk van de locatie en de grootte van het pand.

Grootte

Afhankelijk van het aantal werknemers bepaal je de grootte van het kantoor dat je nodig hebt. Niet alleen een goede werkplek zoals een bureau is essentieel, ook ruimte om spullen op te bergen en eventueel wat decoratie om de werkplek op te vrolijken neer te zetten. Je kan denken aan bijvoorbeeld planten. Als je ambitie is om te groeien, zal je de grootte ruim moeten inschatten. De kans dat er een aantal werknemers bijkomen in een korte periode is dan groot. 

Afhankelijk van welk product/dienst je aanbiedt, heb je wellicht ook hier ruimte voor nodig. Ontwerp je bijvoorbeeld posters? Dan is een ruimte met een grote tafel waar grote posters op kunnen liggen misschien wel essentieel. Ook als je eventueel producten wil opslaan bij het nieuwe kantoorpand, is het van belang dat dit mogelijk is. Denk van tevoren dus goed na wat je nodig hebt en waar je naar op zoek bent. Voldoende ruimte met oog op de toekomst is dus erg belangrijk. Het zou zonde zijn als je snel weer weg moet.

Voorzieningen

De voorzieningen die in het pand aanwezig zijn, zijn ook zaken waar je op kan letten tijdens je zoektocht. Is er enkel een keuken op één verdieping aanwezig en zit jouw kantoor op een hele andere verdieping? Dan kan dit erg onpraktisch zijn. Ook de staat van deze voorzieningen zijn van belang. Een oude keuken en toiletten zijn wellicht niet representatief tegenover klanten. Ook voor werknemers is het prettig om te werken in een moderne omgeving waar zij zich op hun gemak voelen en graag komen. 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply