Digitaal werken: wat is het en wat zijn de voordelen?

0

In dit digitale tijdperk is het niet meer vreemd om te werken vanuit huis of op kantoor. Sterker nog, steeds meer bedrijven zien de voordelen in van digitaal werken. Maar wat houdt het precies in? En wat zijn de voordelen ten opzichte van ‘gewoon’ werken? Dat lees je hier.

Wat digitaal werken precies inhoudt

Wanneer we het dan hebben over digitaal werken, gaat het erom dat je jouw werkzaamheden volledig online uitvoert. Dit kan vanuit huis zijn, maar ook onderweg, in een andere stad of zelfs het buitenland is dit mogelijk. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Dit betekent overigens niet dat er geen contact is met collega’s of leidinggevenden. Dit contact is echter wel allemaal online, via bijvoorbeeld de mail of een chatprogramma.

Wat de voordelen hiervan zijn

Ten opzichte van ‘gewoon’ werken zijn er een aantal grote voordelen te noemen. Allereerst is het mogelijk om veel meer vrijheid en flexibiliteit te hebben in je werk. Zo kan het zijn dat je bepaalde werkzaamheden beter kunt uitvoeren vanuit huis, maar ook als je bijvoorbeeld voor een langere tijd naar het buitenland wilt gaan, is dit geen enkel probleem. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over het verliezen van je baan, omdat je gewoon online kunt blijven werken.

Daarnaast is er ook sprake van een grotere mate van zelfstandigheid. Dit betekent niet dat je geen contact hebt met anderen, maar wel dat je minder afhankelijk bent van collega’s of leidinggevenden. Zo kan het zijn dat je minder tijd kwijt bent aan overleg en meer tijd hebt om je werkzaamheden uit te voeren. Zelf de voordelen ervaren? Informeer op Detron.nl naar de mogelijkheden. 

Hoe staat digitaal werken tegenover een digitale werkplek?

Tot slot is het ook belangrijk om te weten dat er een verschil is tussen digitaal werken en een digitale werkplek. Wanneer we het over een digitale werkplek hebben, gaat het erom  dat je werkplek volledig online is. Dit betekent dat je bijvoorbeeld geen eigen kantoor of werkruimte meer hebt, maar wel toegang tot alle benodigde documenten en programma’s via internet. Een digitale werkplek van Detron is bijvoorbeeld vooral geschikt voor mensen die veel op reis zijn of een flexibel werkschema hebben.

Al met al is het dus belangrijk om te weten wat digitaal werken precies inhoudt, voordat je aan de slag gaat. Op deze manier weet je precies wat je kunt verwachten van een digitale werkomgeving.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply