Veilig thuiswerken; 4 handige tips

0

“Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan.” Dat is de oproep van het kabinet in deze vreemde coronatijden. Logisch natuurlijk, want nu het coronavirus snel om zich heen grijpt is het belangrijk om zo min mogelijk fysiek contact met anderen te hebben. Met als gevolg dat we bijna allemaal thuis moeten werken. Vind je dit soms lastig en kun je wel wat tips gebruiken om het thuiswerken makkelijker en veiliger te maken? Wij geven je 4 handige tips om veilig thuis te werken.

Veilig thuiswerken tip 1: Ga naar buiten

Nu we thuiswerken en daarnaast allemaal zo veel mogelijk thuisblijven om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, kan het soms voelen of ons hele leven zich binnen de muren van ons huis afspeelt. En dat terwijl de buitenlucht juist zo belangrijk is voor onze fysieke en mentale gezondheid! Daarom is het goed om regelmatig voor, tijdens of na je werkdag even de frisse lucht op te zoeken. Doe dit uiteraard wel op een veilige manier: zoek een plek op waar het rustig is en houd minimaal anderhalve meter afstand tijdens het wandelen.

Veilig thuiswerken tip 2: Het juiste meubilair

Normaal gesproken hoeven we thuis geen bureau of bureaustoel te hebben; we werken immers op kantoor. Nu we thuis werken, merken we dan ook dat veel mensen rugklachten ontwikkelen omdat zij geen goede werkplek voor zichzelf hebben ingericht. Bij veilig thuiswerken hoort ook goed voor jezelf en je lichaam zorgen! Geef je thuiswerkplek dus een upgrade en zorg ervoor dat je optimaal kunt functioneren.

Veilig thuiswerken tip 3: Denk aan je pauzes

Het verraderlijke van thuiswerken kan zijn dat we onszelf in ons werk verliezen. Normaal gesproken is er een duidelijke scheidslijn tussen de werkplek en ons thuis, maar nu vermengen deze twee zich steeds meer. Het gevolg daarvan kan zijn dat je het gevoel voor tijd een beetje kwijtraakt en daardoor geen of minder pauze houdt. Om veilig en gezond thuis te werken is het echter van belang dat je regelmatig even een pauze neemt, even achter het scherm weggaat en dat je ook voldoende blijft eten en drinken. Let goed op jezelf!

Veilig thuiswerken tip 4: Berg je spullen goed op

Normaal gesproken staan onze dure laptops en computers op kantoor, dus hoef je je hier geen zorgen om te maken. Nu deze spullen thuis zijn, is het om veilig thuis te werken belangrijk dat je deze goed opbergt aan het einde van je werkdag. Niet alleen zorg je er zo voor dat je huis én je werkplek opgeruimd blijven, maar het is ook belangrijk om te voorkomen dat belangrijke en vertrouwelijke documenten uit het zicht van je gezin of je huisgenoten blijven. Wil je er écht zeker van zijn dat je je werklaptop veilig hebt opgeborgen? Overweeg dan om te investeren in een laptopkluis. Dan weet je zeker dat je laptop nooit meer onnodig rondslingert!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply