Waarom als bedrijf kiezen voor zonnepanelen op je bedrijfspand

0

Naast huishoudens kiezen ook steeds meer bedrijven ervoor om zonnepanelen op het bedrijfspand te plaatsen. Deze keuze komt voort uit het idee dat je hiermee winst kunt maken en tevens een bijdrage kunt leveren aan een milieu waarin er minder sprake is van CO2-uitstoot. Als jij bedrijfsleider bent is dit wellicht een optie om te overwegen. Natuurlijk moet je een relatief hoog bedrag inleggen om ervoor te zorgen dat je de overstap kunt maken naar duurzame energie. Echter is het hierbij belangrijk om te vermelden dat de mogelijkheid op subsidie bestaat. De overheid stimuleert bedrijven namelijk om over te stappen op duurzame energie. Bekijk vooral de subsidies voor zonnepanelen en onderstaande voordelen voordat je zonnepanelen daadwerkelijk aanschaft.

Kosten besparen met zonnepanelen

Als bedrijf ben je waarschijnlijk uit op het maken van winst, hetgeen dat mogelijk is door te kiezen voor zonnepanelen. Hiermee zorg je er namelijk voor dat de energierekening omlaag gaat. Het bedrag dat jij iedere maand aan een bedrijf betaalt zal omlaag gaan, aangezien je minder gas van een bedrijf nodig hebt. Als gevolg van de zonnepanelen kun jij jouw energie opwekken op een duurzame manier. De energie wordt opgewekt zonder dat er CO2 of fijnstof vrijkomt, terwijl je tevens een financiële winst kunt behalen. 

Rendement berekenen

Wellicht dat jij je afvraagt of de keuze voor zonnepanelen verstandig is. Het is belangrijk om te vermelden dat er hierbij sprake is van een investering. Je legt in eerste instantie een bedrag van duizenden euro’s neer, dat je gedurende een periode van zeven jaar kunt terugverdienen. Houd hierbij rekening met het feit dat niet iedere zonnepaneel uit hetzelfde vermogen bestaat. Daarnaast de ligging van de zonnepanelen cruciaal, aangezien deze in de zon moeten liggen om een maximaal rendement te behalen. Van tevoren kun jij het rendement berekenen, afhankelijk van de genoemde variabelen. Hierdoor weet je of de investering in zonnepanelen winstgevend is voor jou.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply