Waarom ook jouw bedrijf duo sim telefoons moet gaan gebruiken

0

De kans is groot dat je er wel eens van gehoord hebt, ze zijn namelijk aan een enorme opmars bezig: de dual sim telefoons. In Azië is deze technologie erg populair, maar deze telefoons moeten in Nederland nog écht doorbreken. Toch kiezen ook in ons land steeds meer mensen voor dual sim. Wat het is? De naam zegt het eigenlijk al: dit zijn telefoons waarin je tegelijkertijd twee verschillende simkaarten kunt gebruiken. In dit artikel noemen we 3 redenen om als bedrijf dual sim telefoons te gebruiken.

Geen gesjouw meer met twee telefoons

Herken je dat? Sjouwen met twee telefoons omdat je een zakelijke en een persoonlijke telefoon hebt? Super onhandig eigenlijk. Toch gebruikt 30% van de medewerkers twee toestellen om werk en privé gescheiden te houden. Niet echt een efficiënte oplossing. Gelukkig is daar wat op gevonden: duo sim telefoons. Deze technologie, waarbij twee simkaarten en dus ook twee telefoonnummers, in één telefoon tegelijkertijd gebruikt kunnen worden, komt uit Azië. Een dual sim telefoon biedt uitkomst als je privé en zakelijk gescheiden wilt houden; je hoeft niet meer telkens twee telefoons overal mee naartoe te nemen. Je bent op één telefoon bereikbaar met zowel je zakelijke als je privé nummer. Naast dat dat super handig is, scheelt dat ook weer in de portemonnee: je hoeft namelijk geen twee telefoons meer te kopen. Bijkomend voordeel is dat dat ook nog eens milieubewust is, waardoor je bijdraagt aan duurzaam kantoor.

Handig in gebruik

Hoe werkt het? Super simpel. Je hoeft geen extra software aan te schaffen omdat de techniek standaard zit verweven in de software van het toestel zelf. Op het startscherm van je telefoon kun je gemakkelijk zien welke simkaart(en) in gebruik en actief zijn en hoe het met de verbinding gesteld is. Word je gebeld of ontvang je een SMS? Dan kun je zien via welke simkaart deze binnenkomt. Dat betekent dat je snel kunt zien of het een zakelijk of privé telefoontje is. Whatsappen? Ook dat is super eenvoudig: je hebt namelijk twee accounts. Ideaal! Je zakelijke en privé gesprekken lopen nu niet meer door elkaar.

Dual sim telefoons: van simpel tot supersmart

Dual sim telefoon superduur? Niets is minder waar. Aziatische telefoonfabrikanten zoals HTC, LG, Samsung en Huawei maken namelijk ook simpelere toestellen zodat mensen met een gemiddeld inkomen in opkomende economieën ook zo’n telefoon kunnen kopen. Maar er zijn natuurlijk ook supersmart telefoons met dual sim verkrijgbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwe Huawei Mate 20 Lite?

Huawei Mate 20 Lite

Deze telefoon is vanaf 10 september in Nederland te koop en is verkrijgbaar in de kleuren zilver, blauw en zwart. Naast dat deze smartphone dual sim is, heeft de Huawei Mate 20 Lite  ook nog eens een uitstekende camera waarmee je superscherpe foto’s kunt maken. Bovendien heeft het toestel een groot scherm, dat alleen aan de bovenkant onderbroken wordt met een inkeping, waarop je al je mooie foto’s goed kunt bekijken. Als je op zoek bent naar een dual sim telefoon is deze smartphone zeker een aanrader! Zowel voor zakelijk als privé gebruik is dit een uitstekende keuze.

dual sim huawei mate 20 lite

Kortom, er zijn genoeg redenen om ook een dual sim telefoon te gaan gebruiken. Doet jouw bedrijf dat al?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply