Een vloer voor jouw kantoor

0

De kantoor vloeren die gebruikt worden, hebben de laatste jaren heel wat veranderingen ondergaan. Er werden eerst vaak tegels gebruikt in een kantoor. Dat is wel mooi, maar vereist altijd wel onderhoud. De tegels moeten van een zeer goede kwaliteit zijn, omdat er anders snel een loopvlak in de tegels komt. Een vloer van tegels doet niet warm aan. Daarom ging men over op het leggen van houten vloeren. Ook deze hebben hun onderhoud nodig. Omdat er veel over wordt gelopen, zal je ook een materiaal moeten kiezen wat niet snel slijt. Tegenwoordig is weer een ander type vloer razend populair voor op kantoor: de gietvloer.

Gietvloeren

De laatste jaren worden er in kantoren, kantines en zelfs in woningen vaak gietvloeren gebruikt. In kantoren worden de gietvloeren van epoxyhars toegepast. Ze zijn resistent aan alle soorten zuren. Een gietvloer in een kantoor is, wanneer hij eenmaal ligt, prachtig en zeer sterk. De gietvloer kan in praktisch alle RAL- kleuren worden geleverd. Een gietvloer wordt over een bestaande vloer aangebracht. Het product van de gietvloer wordt op de vloer gegoten. Ieder handige doe-het-zelver kan zo’n vloer leggen.

Het leggen van de gietvloer

Wanneer je het product hebt uitgekozen, kijkend naar de kleur en dergelijke kun je hem leggen. Je giet het product in banen op de bestaande vloer. Daarna ga je het materiaal met een gietkam gelijkmatig verdelen. Vervolgens moet je dan het materiaal nog na rollen met een prikrol en daarna moet je het laten drogen. Wanneer het droog is, heb je een prachtige vloer.

Doordat een dergelijke vloer zeer glad is, maar toch stroef, is hij ideaal voor een kantoor. Alle eventuele scheuren van de vorige vloer zijn weggewerkt. Je kunt het materiaal zelfs over een houten vloer leggen. Wanneer het eenmaal ligt, zal het niet meer scheuren.

Soorten gietvloeren

Tegenwoordig zijn er meerdere soorten gietvloeren. Drie belangrijke soorten kunststof gietvloeren zijn van Epoxy, PU Polyurethaan en met een betonlook. Er zijn ook nog cementgebonden vloeren zoals betonmortel, steentapijten en marmertapijten. De cementgebonden vloeren zijn harde vloeren. Wanneer zij droog zijn, worden deze vloeren gepolijst en voorzien van een toplaag. De toplaag dient om een snelle slijtage tegen te gaan.

Omdat cementgebonden vloeren zo hard zijn, kunnen ze eventuele scheuren, die er in een ondervloer ontstaan, niet opvangen.

De steentapijt- en marmervloeren zijn samengesteld uit kleine steentjes met epoxyharsen. Door de kunststof is deze vloer elastisch. Hij kan de werkingen van een ondervloer opvangen. Gietvloeren zijn vloeistof dicht. Vaak wordt er over de vloer een PU-toplaag aangebracht. Hierdoor zal de vloer niet verkleuren. Er zijn tegenwoordig mogelijkheden genoeg om een gietvloer in een kantoor aan te brengen. Betonnen gietvloeren kunnen gemakkelijk 75 jaar meegaan.

Groot kantoor

Voor het uitzoeken van een vloer in een groot kantoor zal de directie de uiteindelijke beslissing nemen. Het is belangrijk dat ze goed worden voorgelicht. Wat zijn de sterkste vloeren en hoe snel kunnen ze worden gelegd. Bij een grote vloer zal een speciale groep werklieden komen die al vaker van deze soorten vloeren gelegd hebben. Wanneer ze kunnen starten met het aanbrengen van de gietvloerproduct is dat snel afgewerkt. Zodra alles droog is, kan het kantoor worden ingericht.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply