4 redenen om Skype voor Bedrijven te gebruiken op jouw kantoor

0

Een afspraak inplannen kan vreselijk zijn, zeker als er meerdere mensen bij betrokken zijn. Laat staan als je een vergadering organiseert voor een grote groep mensen. Vaak is het ook nog eens zo dat als je eenmaal een datum hebt gevonden waarop iedereen kan, de afspraak uiteindelijk toch verzet moet worden omdat iemand toch niet blijkt te kunnen. Erg vervelend en vermoeiend! Gelukkig is er een oplossing: Skype voor Bedrijven. Gebruik jij het al? In dit artikel geven we vier redenen waarom je dat wel zou moeten doen.

1. Skype voor Bedrijven is dé communicatie-oplossing

Skype voor Bedrijven is een platform van Microsoft waarmee jij en je medewerkers effectief kunnen communiceren. Alle communicatievormen, waaronder chat, documenten delen, telefonie en video conferencing zijn namelijk geïntegreerd één app. Door Skype voor Bedrijven te gebruiken, creëer je een digitale, online werkplek waardoor jij en je collega’s zowel individueel als samen efficiënt kunnen werken.

Het is heel eenvoudig om Skype for Business te gebruiken: zodra Office 365 op jouw computer geïnstalleerd is, is Skype dat ook.

2. Tijd- en plaatsonafhankelijk werken met Skype for Business

Skype voor Bedrijven maakt het makkelijker om vergaderingen in te plannen. Voorheen werden vergaderingen vaak verzet omdat het lastig was om alle collega’s op één plek te krijgen. Dat is met Skype for Business verleden tijd; collega’s hoeven namelijk niet meer te reizen, wat het inplannen van een vergadering super makkelijk maakt. Je bent niet meer plaats- of tijdgebonden wat de flexibiliteit bevordert.

3. Snel en efficiënt samenwerken

Dankzij de chatfunctie kunnen collega’s elkaar snel en eenvoudig benaderen, wat ervoor zorgt dat het e-mailverkeer afneemt. Daarnaast is het makkelijk om schermen met elkaar te delen waardoor collega’s op afstand met elkaar kunnen meekijken en samenwerken. Als je ‘Bureaublad presenteren’ gebruikt kun je tijdens vergaderingen gemakkelijk schakelen tussen verschillende programma’s. Je kunt deze optie ook gebruiken wanneer je met collega’s samenwerkt aan bestanden uit verschillende programma’s.

4. Klimaatvriendelijk

Maar met Skype voor Bedrijven wordt werken niet alleen flexibeler en efficiënter, het levert ook meer op. Zeker met oog op het klimaat. Omdat jij en je medewerkers niet meer van afspraak naar afspraak hoeven te gaan voor vergaderingen worden de reisbewegingen teruggedrongen. Ook kunnen collega’s met de benodigde functionaliteit vanuit huis of andere locaties werken. Dat zorgt niet alleen voor meer vrijheid en flexibiliteit maar is ook nog eens uiterst klimaatvriendelijk: de CO2-uiststoot van het bedrijf wordt naar beneden gebracht. Door Skype te gebruiken creëer je een duurzaam kantoor.

Als je Skype voor Bedrijven gebruikt is jouw bedrijf helemaal klaar voor de toekomst. Haal jij al alles uit Skype for Business?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply