Deze 4 factoren hebben invloed op de eerste indruk van jouw websitebezoeker

0

Wanneer een bezoeker voor het eerst op jouw website komt, wordt diegene geconfronteerd met allerlei informatie. Teksten, kleuren, afbeeldingen en meer worden waargenomen. Toch kost het maar enkele momenten voor de bezoeker om een mening te vormen over jouw website. Dus welke factoren hebben hier invloed op? En hoe zorg je voor een positieve eerste indruk? 

De naam van je website

Het eerste wat mensen zullen lezen, is je naam. Denk daarom goed na over welke domeinnaam jij kiest voor je website. Terugkerende bezoekers zullen deze naam (moeten) onthouden voor de volgende keer dat je naar jouw website gaan. Handig dus als deze naam goed blijft hangen. 

Kleurenpsychologie

Onderzoek toont aan dat het milliseconden duurt om een mening te vormen over het design van een website, waarvan kleurgebruik natuurlijk een belangrijke factor is. Kleur helpt met het gedenkwaardig maken van jouw website, en daarnaast kan het bepaalde emoties uitlokken. Bovendien heeft kleur de potentie om gebruikservaring te verbeteren, wat weer leidt tot meer conversies. Wanneer je jouw website gaat maken, zul je ongetwijfeld bewust nadenken over welke kleuren je gaat gebruiken. Dus hoe kun jij optimaal gebruik maken van kleuren op jouw website? 

Je website wordt makkelijker te navigeren wanneer je een hiërarchie van content creëert door middel van kleur. Je kunt op die manier de aandacht vestigen op de belangrijkste informatie en knoppen. Een kleine aanpassing aan een call to action knop, zoals de kleur van groen naar rood veranderen, kan al een grote impact hebben.

Het ideale aantal huiskleuren is twee of drie. Dit is om het design niet onnodig complex te maken. Ook kunnen meer kleuren je bezoeker overweldigen en verwarren. Bedenk je van tevoren welke emotie je wilt aanwakkeren bij de bezoeker van je website. Wil je onmiddellijk vrolijkheid uitstralen? Kies dan bijvoorbeeld voor oranje of geel als dominante kleur. Of ga je voor vertrouwen uitstralen? In dat geval is een kleur als blauw of groen geschikt. Wanneer je deze kleur hebt gekozen, is het belangrijk voor balans te zorgen. Bekijk verschillende kleurharmonieën met je gekozen kleur als basis. 

De snelheid

De snelheid van je website heeft veel te maken met je hostingpakket. Voor een snelle website kun je terecht bij versio.nl. Mensen worden steeds ongeduldiger. Wanneer de laadtijd meer dan enkele momenten is, haken veel bezoekers al af. Voorkom dit door een snelle laadtijd te hebben op jouw website. 

Voldoende ruimte overlaten

Er komt veel nieuwe informatie af op je bezoeker. Je wilt niet dat deze informatie dusdanig veel wordt, dat je bezoeker overweldigd kan raken. In veel gevallen geldt bij website design: less is more. Bedenk je goed wat je bezoeker meteen te zien moet krijgen. Laat hierbij genoeg witruimte over om de ogen wat rust te geven. Op die manier wordt het overzichtelijker voor jouw potentiële klant. 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply