Geen werkvloer zonder goede koffieautomaten

0

Koffieautomaten zijn er in alle soorten en maten. Doordat er steeds meer vraag is naar kwalitatieve koffie, wordt ook het aanbod van koffieautomaten alsmaar groter. Maar wat voor verschillende koffieautomaten zijn er dan? En wat kan je eigenlijk allemaal uit de automaten halen? Je leest het hieronder!

Even iets anders dan normaal

Veel mensen halen standaard een bak zwarte koffie uit de automaat. Er is echter in veel automaten veel meer keuze dan een ‘normaal’ bakkie pleur. Denk bijvoorbeeld aan een latte macchiato of een Wiener melange. Een latte macchiato is een mix van espresso en warme melk, wat er door de verschillende laagjes nog mooi uitziet ook. Het is bijna hetzelfde als een cappuccino; het verschil tussen deze beide drankjes is de volgorde waarin de ingrediënten worden toegevoegd. De Wiener melange – een van oudsher Oostenrijks drankje – uit een automaat is een combinatie tussen koffie, warme chocolade en melk.

Over chocolade gesproken: vaak is er uit koffieautomaten ook chocolademelk te verkrijgen. Even geen zin in koffie en toe aan wat anders? Dan is het wel eens lekker om een bekertje chocolademelk te halen. Een ander alternatief is heet water, waardoor je een bakkie thee kunt drinken in plaats van koffie of chocolademelk. 

Verschillende soorten koffieautomaten

Er zijn een aantal verschillende soorten koffieautomaten op de markt, waarvan we er hier vier uitlichten: de espresso automaat, de fresh brew automaat, de instant automaat en de koffiecapsule automaat. Espresso (afgeleid van es presso, Italiaans voor onder druk) wordt gemaakt door water onder hoge druk door versgemalen koffie te persen, terwijl er bij de fresh brew automaten meer gebruik wordt gemaakt van de ouderwetse methode. De koffie wordt hierbij gezet via een filtersysteem en om die reden levert het de smaak op die je van huis uit bent gewend. 

Meer op zoek naar een automaat die snelheid hoog in het vaandel heeft staan? Dan is de instant automaat een goede optie voor jou. Deze automaat wordt veel gebruikt door bedrijven met veel werknemers en korte pauzes, waar er dus veel piekmomenten zijn voor de automaat. Korrels van vers gezette koffie in de machine worden in dit proces vermengd met heet water, waardoor er makkelijk en snel veel koffie klaargemaakt kan worden. Als laatste is er nog de koffiecapsule automaat, waarbij je met één druk op de knop je perfecte bak koffie krijgt. Het is makkelijk te gebruiken, omdat de capsule precies de juiste hoeveelheid bevat om er een heerlijk bakkie van te maken. 

Haal de beste koffie nu in huis!

Inmiddels goed genoeg op de hoogte van wat voor soort automaten er allemaal op de markt zijn en wat je eruit kunt halen? Twijfel niet te lang en ga op zoek naar de automaat die het beste bij jou op de werkvloer past. Zowel voor op kantoor als voor in de bouw zijn er voldoende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat er bij jouw onderneming straks de beste koffie wordt geschonken! 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply