3 tips voor het verlagen van het gasverbruik van jouw bedrijf

0

Wanneer de bedrijfsgrootte toeneemt, daalt het gasverbruik per vierkante meter. Onafhankelijk van de grootte van jouw bedrijf, zijn er verschillende manieren te noemen waarmee je het gasverbruik kunt verlagen. In dit artikel bespreken wij 3 tips.

1. Stoomketel

Wil je het gasverbruik van jouw bedrijf verlagen zonder hoge investering, met lage onderhoudskosten en service waar je op kunt rekenen? Dan is een stoomketel een van onze eerste tips aan jou. Een stoomketel is een waterpijpketel en levert binnen 3 minuten volledige druk op jouw stoomnet. Waar een traditionele waterruim stoomketel vaak hoge reparatiekosten geeft en tijdelijke huuropstellingen de kostenpost vergroten, kan een stoomketel ter plaatse worden gerepareerd. Dit bespaart naast arbeidstijd ook jouw dure productietijd. Stoomgeneratoren of stoomketels halen ketelrendementen tot wel 98%. Daarnaast voldoen ze aan de nieuwste voorschriften, zijn ze TUV gekeurd, worden ze volgens PED geproduceerd en zijn ze CE gecertificeerd. Andere voordelen zijn:

  • Een dubbele mantel;
  • Minder spuiverliezen;
  • Steam on demand;
  • Bescheiden opstelplaats;
  • Variabele capaciteiten.

2. Tochtvrij maken van ruimtes

Het gasverbruik wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de verwarming van ruimtes. Naast een stoomketel, is het tochtvrij maken van deze ruimtes onze tweede tip voor het verlagen van het gasverbruik van jouw bedrijf. Gebruik bijvoorbeeld – net als in huis – tochtstrips om spleten en kieren (langs de ramen) dicht te maken. Het tochtvrij maken van ruimtes zorgt er namelijk voor dat de warme lucht binnen blijft en er warmteverlies wordt tegengegaan. Dat laatste bereik je overigens ook door geen kasten of andere objecten voor de radiatoren te plaatsen. Door warmteverlies tegen te gaan, voorkom je hoge stookkosten en bespaar je energie. Hoge stookkosten worden verder voorkomen door:

  • De thermostaat een uur voor sluitingstijd uit of laag te zetten;
  • De verwarming niet aan te zetten in ruimtes waar dit onnodig is.

3. Zonneboiler

Naast de verwarming van ruimtes is een ander aandeel in het gasverbruik van jouw bedrijf afkomstig van de verwarming van water. Het installeren van een zonneboiler is dan ook onze volgende tip voor het verlagen van het gasverbruik van jouw bedrijf. Door zo’n zonneboiler te (laten) installeren kun je jaarlijks tot wel 50% besparen op energiekosten. Plaats – wanneer je ervoor kiest deze zelf te installeren – de zonneboiler op een dusdanige plek, waarbij de leidingen kort zijn, want: hoe korter de leidingen, hoe minder energie er verloren gaat.

Dit zijn slechts een paar van de tips om een lagere energierekening te realiseren. Welke tips voor het verlagen van het gasverbruik van bedrijven ken jij nog meer?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply