Is je kantoor toe aan een nieuwe inrichting? # toffe ideeën

0

Wat ontzettend leuk is het om elke dag op een fijne plek aan het werk te gaan. Dat je ’s ochtends je kantoor binnenloopt en gelijk zin hebt om er een productieve dag van te maken. En hoe tof is het als alle medewerkers datzelfde gevoel hebben. Met deze tips maak je een feestje van je nieuwe inrichting.

1. Voer overal dezelfde stijl door

Niets zo vervelend als een gebrek aan uniformiteit. Hou je van industriële meubels? Helemaal prima, maar zorg dan dat alles wel bij elkaar past. Dus combineer industrieel met items die daar ook echt bij passen. Een romantisch bloemetjesbehang bij een grote industriële lamp matcht toch niet helemaal fijn en dat stoort de productiviteit. Je kunt wel afgescheiden ruimtes in verschillende stijlen inrichten, maar voer voor het beste resultaat overal dezelfde stijl door.

2. Hou het rustig

Hou je van lekker veel tierelantijntjes, dan moet je dat misschien toch voor thuis bewaren. Hoe rommeliger de omgeving waarin je verkeert, hoe rommeliger het in je hoofd wordt. En dat wil je nou net níet op de werkvloer. Met deze 15 tips voor het inrichten van een modern kantoor kom je al een heel eind. Een modern kantoor is vaak lekker strak en er staan niet al teveel spullen in. Dat wil niet zeggen dat het niet gezellig is uiteraard.

3. Hou het betaalbaar

Misschien een inkoppertje, maar hou de inrichting van je nieuwe kantoor betaalbaar. Je kunt natuurlijk alles splinternieuw kopen bij de beste kantoorinrichter met architecten aan je zijde, maar je kunt ook op simpele manieren geld besparen. Koop tweedehands kantoormeubilair en bespaar geld bijvoorbeeld. Of laat je werknemers zelf met ideeën komen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, het versterkt ook het gevoel van verbondenheid dat je medewerkers met het bedrijf zullen hebben. Winwin dus.

4.      Hou het praktisch

Natuurlijk is het hartstikke leuk om los te gaan met de laatste trends en allerlei leuke gadgets, maar werken moet vooral praktisch zijn. Zorg dus dat de bureaus niet alleen mooi zijn, maar ook voldoende ruimte hebben voor een computer, papieren, werkruimte en eventueel ruimte voor andere benodigde apparatuur. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de vloer. Vloerbedekking kan hartstikke mooi zijn, maar als bureaustoelen er niet goed over kunnen rollen, zal het toch een grote miskoop zijn. Denk dus niet alleen in mooie plaatjes, maar hou ook het praktische doel voor ogen.

Met deze tips maak je in een handomdraai iets moois van de nieuwe inrichting van je kantoor. Leef je uit en geniet van de nieuwe energie die je ervan krijgt!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave A Reply