De voordelen van designverlichting op kantoor

0

Bij het inrichten van een kantoor wordt er direct gedacht aan de belangrijkste essentials. Er wordt gezorgd voor een stevig bureau, ergonomische bureaustoel en genoeg opbergruimte. Naast deze belangrijke elementen wordt er echter al snel iets vergeten: de kantoorverlichting. Net als in elke andere ruimte of woning is de verlichting van essentieel belang om meer sfeer te creëren, maar ook uit praktisch oogpunt kan deze niet ontbreken. Waar er voorheen voornamelijk gebruik werd gemaakt van goedkope verlichting, zien we dat er tegenwoordig juist gekozen wordt voor designverlichting op kantoor. Vanwaar deze verandering? Dat leggen we uit in dit artikel.

Klanten in stijl ontvangen

De eerste indruk is een daalder waard. Dit spreekwoord geldt niet alleen tijdens een eerste date, maar zeker ook op kantoor. Klanten zullen bij binnenkomst direct een mening over jouw bedrijf vormen. Een sfeerloos kantoor zal direct geassocieerd worden met een onpersoonlijk klantencontact. Hierdoor is de kans groot dat klanten minder snel voor een samenwerking met jullie bedrijf zullen kiezen. Door de klanten in stijl te ontvangen, merk je dat ze zich sneller op hun gemak voelen bij jouw personeelsleden en ook eerder voor een vervolgafspraak kiezen. Maar hoe zorg je voor een gevoel van geborgenheid binnen jouw bedrijf? De juiste design lampen kunnen hier al enorm bij helpen. Zij worden niet alleen gebruikt als eyecatcher voor het kantoor, maar stralen ook (letterlijk) warme uit. Ze geven het kantoor een huiselijke sfeer en dit draagt bij aan een persoonlijker contact met een potentiële klant.

De duurzame kwaliteiten van designverlichting

Anno 2018 vinden we de duurzaamheid van onze producten steeds belangrijker. In huis kiezen we al snel voor de meest duurzame opties, maar op kantoor wordt dit dikwijls vergeten. Logischerwijs kies je dan sneller voor een goedkope oplossing en houd je minder rekening met de duurzaamheid. Maar waarom eigenlijk? De duurzame lampen van flos zijn dan misschien wel wat duurder in aanschaf, maar bieden je tegelijkertijd een zeer lange levensduur. Hierdoor geniet je jarenlang van prachtige lampen en haal je de kosten er gemakkelijk uit. Bovendien weet je zeker dat de producten op een eerlijke en duurzame manier gemaakt zijn. Zonder dat je het misschien beseft, vinden ook klanten dit steeds belangrijker. Hierdoor heeft jouw bedrijf direct al een extra streepje voor. Kortom: een win-win situatie voor iedereen.

Goede verlichting voor een ergonomische werkplek

Wist je dat goede verlichting ook nog eens van essentieel belang is voor een ergonomische werkplek? Door te weinig verlichting aan te brengen, riskeer je telkens weer de fysieke gesteldheid van jouw personeelsleden. Zij zullen zich in alle bochten moeten wringen om te zien waar ze mee bezig zijn. Ze zullen sneller gaan turen of voorover buigen om hun scherm goed te zien. Hierdoor wordt een slechte werkhouding aangenomen en kunnen fysieke ongemakken ontstaan. Bij het creëren van een ergonomische werkplek mag de verlichting zeker niet ontbreken. Bekijk per ruimte hoeveel verlichting er nodig is. We begrijpen best dat dit een flinke investering is, maar uiteindelijk zal dit zich wel terug betalen in minder ziekmeldingen. Werk eventueel met dimmers of tijdschakelaars om de kosten binnen de perken te houden

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply