Waarom goede koffie belangrijk is op kantoor; 3 redenen

0

Nederlanders zijn echte koffiedrinkers. Heel wat Nederlanders beginnen elke ochtend met een heerlijk bakje koffie bij het ontbijt. Daarnaast drinken wij ook massaal koffie op het werk. Even een lekkere cafeïne boost om weer actief verder te kunnen werken of lekker samen bijkletsen bij het koffieapparaat. Hollandse werknemers drinken om die redenen heel wat bakjes koffies op kantoor. Geen slechte gewoonte, want uit onderzoek blijkt dat het drinken van koffie niet alleen lekker, maar ook erg nuttig kan zijn. Weten waarom het beschikbaar hebben van goede koffie belangrijk is op kantoor? Wij zetten de drie belangrijkste redenen op een rij.

1. Koffie drinken heeft gezondheidsvoordelen

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de effecten van koffie op ons lichaam. En wat blijkt? Het is helemaal niet erg om medewerkers door de aanschaf van goede koffie, te stimuleren om regelmatig een kopje te drinken. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek wijst namelijk uit dat het met mate drinken van koffie, verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Zo kan cafeïne het functioneren van de kleine bloedvaten verbeteren, waardoor koffie helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Diezelfde cafeïne heeft ook een beschermde werking tegen diabetes type- 2 en Parkinson. Ook heeft koffie, met of zonder cafeïne, een goed effect op onze lever. Om optimaal van de gezondheidsvoordelen te profiteren, is het echter wel belangrijk dat de koffie zwart gedronken wordt. Des te meer redenen dus om te investeren in pure kwaliteitskoffie.

2. Goed voor de productiviteit en de sfeer

Het drinken van koffie geeft medewerkers het gevoel dat ze productiever zijn. Niet vaststaat of het drinken van koffie ook daadwerkelijk de productiviteit vergroot, maar dat het in ieder geval een stimulerende werking op de geest heeft, staat vast. Door cafeïne worden medewerkers bovendien alerter en kunnen zij zich beter concentreren. Daarnaast is het ook vanwege het sociale aspect slim om goede koffie aan te bieden op kantoor. Koffie zorgt ervoor dat collega’s samenkomen en even een praatje met elkaar maken. Hierdoor leren collega’s elkaar beter kennen en dit is goed voor de sfeer op kantoor. Bovendien blijkt uit onderzoek dat tevreden werknemers, productieve werknemers zijn.

3. Zet jezelf op de kaart bij klanten

Niet alleen het personeel zal goede koffie kunnen waarderen. Ook uw klanten en zakelijke relaties worden blij van een goed kopje koffie. Heeft u een zakelijke bespreking of organiseert u een klantendag? Maak dan een goede indruk door koffie van een geweldige kwaliteit te serveren. Slechte koffie serveren komt immers niet professioneel over. Een goede koffiemachine is dus onmisbaar apparaat op kantoor.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply