3 tips voor het brandveilig maken van je kantoorpand

0

Wanneer je een eigen kantoorpand hebt, weet je hoeveel erbij komt kijken. Het is niet zo dat je zomaar een kantoorpand kunt betrekken met jouw bedrijf zonder na te denken over een aantal belangrijke zaken. Een van die belangrijke zaken is de brandveiligheid van je kantoorpand. Alleen hoe zorg je er eigenlijk voor dat een pand brandveilig is? In dit artikel geven we je tips om je kantoorpand brandveilig te maken. Zo garandeer je jouw eigen veiligheid en die van je werknemers en voorkom je dat je problemen krijgt met instanties.

1. Brandblussers

De eerste stap is dat je sowieso moet beschikken over goede brandblussers. Die heb je in verschillende varianten. Een bekende variant is schuimblussers. Deze brandblussers zijn zeer geschikt voor gebruik in een kantoorpand, omdat je met deze variant een brand kunt blussen zonder nevenschade te veroorzaken. Dat is in een kantoorpand heel wat waard natuurlijk. Het is belangrijk dat deze blusmiddelen direct te gebruiken zijn in geval van nood en dus ook goed bereikbaar zijn voor iedereen.

2. Vluchtwegen

Het is belangrijk dat je kantoorpand goed toegankelijk is, maar het is als het gaat om brandveiligheid ook belangrijk dat je kantoor goede en voldoende vluchtwegen heeft. Zo is er een minimale vereiste breedte van 1,1 meter en moeten alle ingangen, doorgangen, uitgangen, gangpaden, trappen, hellingbanen en vluchtwegen vrij zijn van obstakels. Ook moeten deuren van nooduitgangen direct te openen zijn zonder gebruik van sleutels of andere losse voorwerpen.

3. Ingelicht personeel

Brandveiligheid zit hem niet alleen in dingen, maar het zit hem ook in mensen. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw personeel op de hoogte is van alle regels omtrent de brandveiligheid van het kantoorgebouw. Zo is het natuurlijk zo dat je de vluchtwegen nog zo goed op orde kunt hebben, het personeel moet wel weten waar ze heen moeten in het geval van brand. Maar ook moet je ervoor zorgen dat je personeel weet waar de brandblussers hangen en hoe deze te gebruiken. Net als het feit dat er een ontruimingsplan moet zijn waarbij iedereen weet welke verantwoordelijkheden hij of zij heeft en wat hij of zij precies moet doen in geval van nood.

Heb je deze drie zaken op orde, dan is de brandveiligheid van je kantoorpand voor het grootste deel in orde. Zoals je hebt kunnen lezen komt er nog best veel bij kijken!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Hallo, ik ben Julia de Bruin. In het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Naast mijn fulltime baan vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Ik vind ergonomisch werken heel belangrijk. Veel mensen krijgen lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde stoel en verkeerde zithouding. Een fitte werknemer is een goede werknemer! Daarom ga ik graag voor jullie op zoek naar de beste tips over goede ergonomische werkplekken en bijvoorbeeld een goede ergonomische zithouding.

Leave A Reply