Waarom internet bellen niet meer weg te denken is

0

De afgelopen anderhalf jaar hebben op velen van ons een onuitwisbare indruk achtergelaten. We hebben ons op vele manieren moeten aanpassen naar een nieuwe manier van samenleven en samenwerken. Niet alleen in persoonlijke sfeer, maar ook op professioneel gebied zijn er veel ontwikkelingen geweest. Zo zijn we massaal thuis gaan werken, is er nauwelijks of geen fysiek contact meer en is internet- en videobellen of vergaderen enorm gestegen in populariteit. Wij nemen je mee in de wereld van het internet bellen, want we kunnen tegenwoordig niet meer zonder.

Wat verstaan we onder internet bellen?

Wanneer we internet bellen, leggen we contact met een ander via het internet en niet meer via de aloude telefoonlijn. Het is een technologie die vooral het afgelopen jaar aan populariteit is gegroeid, omdat we elkaar minder zagen in het echt en daardoor massaal aan het bellen zijn geslagen. Analoge spraaksignalen worden omgezet in digitale informatiepakketten die via het internet worden verzonden. Internet bellen maakt op deze manier gesprekken over de hele wereld mogelijk. Zolang er maar een internetverbinding is.

De voordelen van internet bellen

Internet bellen levert vele voordelen op. Voordeel één is de kosten: internet bellen is vele malen goedkoper dan bellen op de klassieke manier, waarmee je gebruik maakt van belminuten. Zeker wanneer je met iemand belt aan de andere kant van de wereld, waar doorgaans hoge belkosten aan verbonden zijn. Daarnaast is internet bellen toegankelijk: het kan op elke plek. Zolang er internet is, kun je bellen. Daarnaast wordt de kwaliteit van een belgesprek ook beter. Hoe groter de bandbreedte van de verbinding, hoe beter de kwaliteit. De geluidsverbinding is een stuk beter. Daarnaast kun je via het internet ook videobellen. Dit is een groot voordeel, want op deze manier kom je het dichtste bij een gesprek in het echt. Zeker het afgelopen jaar was dit de reden dat we massaal aan het internet bellen zijn geslagen.

Internet bellen is een trend die blijft

COVID-19 heeft veel nieuwe trends in het leven geroepen, waarvan een aantal ook gauw weer gaan verdwijnen. Het internet bellen is echter een gebruik dat we lang in stand zullen houden. Nu we ontdekt hebben hoe prettig het kan zijn om flexibel te werken, gaan we vaker thuis of op een andere locatie werken. Dat betekent dat we ook zullen blijven internet bellen: afspraken, vergaderingen op afstand en presentaties kunnen digitaal worden bijgewoond. In onze snel veranderende samenleving waarin het kantoor steeds vaker een flexplek wordt, zal het internet bellen essentieel zijn om in verbinding te blijven met elkaar.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave A Reply