Wordt je kantoor verbouwd? 4 tijdelijke oplossingen

0

Of je nu bij een groot kantoor werkzaam bent of zelf beschikt over een kantoorruimte: ieder pand moet een keer verbouwd, veranderd of gerenoveerd worden.  In sommige gevallen kan dat niet als er nog werknemers aanwezig zijn in het kantoor. Die zal je dus tijdelijk ergens anders moeten onderbrengen. Hier lees je vier tijdelijke oplossingen voor een vervangende ruimte tijdens een verbouwing van het kantoor.

De plek waar alle werknemers heen kunnen, hangt natuurlijk af van de grootte van de groep die doorgaans op kantoor werkt. Kun je bijvoorbeeld een nieuwe ruimte huren en kun je daar al je werknemers in kwijt? Of dienen werknemers allemaal tijdelijk thuis te werken? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij.

Maak gebruik van flex-kantoren

De flex-kantoren schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Steeds meer kantoorpanden stellen hun werkplekken voor een vriendelijke prijs beschikbaar aan freelancers en andere zelfstandig ondernemers. Maar je kunt er uiteraard ook terecht voor een tijdelijke plek als je kantoor verbouwd wordt. Of je nu alleen gaat of met een groep collega’s, er zijn ongetwijfeld kantoren die voldoende plek hebben voor jullie!

Laat een kantoorunit plaatsen

Blijf je liever in de buurt van het oude kantoor om te zien hoe het verbouwd wordt? Huur dan een kantoorunit. Een kantoorunit is een flexibele ruimte – een soort bouwcontainer – die naast het kantoorpand wordt geplaatst zodat er vanuit hier gewerkt kan worden.

Thuiswerken

Tijdens de coronacrisis is gebleken dat er prima vanuit huis gewerkt kan worden. Onderzoek leert ons dat zo’n 41% van de werknemers ervan overtuigd is dat hun productiviteit sinds zij thuiswerken is gestegen. Wordt je kantoor verbouwd, dan is dit dus een van de opties. Veel werknemers hebben inmiddels hun ‘thuiskantoor’ ingericht en kunnen binnen no time ook thuis aan de slag.

Huur een vergaderruimte

Is het niet mogelijk om thuis via Zoom of Teams te vergaderen? Dan kun je een vergaderruimte huren. Er zijn verschillende vergaderzalen te huur met ieder een unieke uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een formele setting voor vergaderingen met zakenpartners of juist voor een heel informele setting met collega’s. Zo’n andere vergaderzaal dan de standaard vergaderzaal op kantoor biedt meteen mogelijkheid om even los te komen van de vertrouwde omgeving. Combineer de vergadering op locatie bijvoorbeeld met een teambuildingactiviteit zoals een pubquiz of andere spelletjes.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hallo, ik ben Julia de Bruin. In het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Naast mijn fulltime baan vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Ik vind ergonomisch werken heel belangrijk. Veel mensen krijgen lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde stoel en verkeerde zithouding. Een fitte werknemer is een goede werknemer! Daarom ga ik graag voor jullie op zoek naar de beste tips over goede ergonomische werkplekken en bijvoorbeeld een goede ergonomische zithouding.

Leave A Reply