IT-outsourcing; wat is het en hoe kan het jouw bedrijf helpen?

0

Je bent een ondernemer, goed in wat je doet maar de randzaken die erbij komen kijken kunnen belastend zijn. Neem bijvoorbeeld de administratie, boekhouding of verschillende IT- en ICT-processen binnen jouw onderneming. Wellicht zijn deze bijna meer tot last, dan dat ze je van dienst zijn. Gelukkig is daar een oplossing voor: IT-outsourcing. Maar wat is het en wat zijn de voordelen voor jouw bedrijf? Wij leggen het je uit!

Wat is IT-outsourcing?

Het begrip IT outsourcing is eigenlijk vrij simpel te beschrijven, de gehele IT- en ICT-werkzaamheden worden dan namelijk uitbesteed. In plaats van dat je dit zelf doet regelt een professional dit voortaan voor je. Vaak kan dit via externe bedrijven die zijn gespecialiseerd in IT- en ICT- werkzaamheden of bijvoorbeeld met behulp van freelancers. Outsourcing is altijd een strategische keuze van het bedrijf zelf en gaat uit van de gedachte dat een ander bedrijf dezelfde processen goedkoper of beter plaats kan laten vinden.

Expertise

De voordelen van outsourcing liggen met name op het gebied van expertise. Waar veel ondernemers maar beperkt kaas gegeten hebben van de mogelijkheden van IT en ICT kunnen ervaren professionals vaak makkelijker rendement halen uit deze onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van verschillende systemen binnen je bedrijf, wie lost eventuele fouten op? IT-professionals zijn getrainde experts op dit gebied die veel sneller en beter dergelijke fouten op kunnen sporen en op kunnen lossen. Hierdoor verklein je de kans dat jouw dagelijkse bedrijfsuitvoering onder druk komt te staan.

Kosten

Ook zijn er natuurlijk de kosten. Waar outsourcing in eerste instantie duur lijkt, blijkt niets minder waar. Niet alleen kan het optimaliseren van IT- en ICT-werkzaamheden door externe bedrijven je veel geld opleveren, maar ook zijn de kosten een stuk beter te beheersen. Zo betaal je vaak in abonnementsvorm een vast bedrag per maand. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je als ondernemer niet voor verrassingen te staan.

Tijd om te ondernemen

Misschien wel het grootste voordeel is dat je zelf weer toe komt aan het ondernemen. Dat doen waar jij goed in bent. Door de gehele last van IT- en ICT-werkzaamheden uit te besteden creëer je niet alleen rust voor jezelf. Je krijgt ook weer meer tijd om aandacht te besteden aan de zaken die jouw bedrijf nou juist zo succesvol maken!

Zoals je kunt zien heeft het outsourcen van je IT-dienstverlening binnen je bedrijf best een aantal voordelen. Overweeg je outsourcing? Dan raden we je aan om contact op te nemen met een professional om te kijken welke mogelijkheden er zijn voor jouw bedrijf!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply