Pennen bedrukken als relatiegeschenk

0

Waarom zijn op maat bedrukte pennen zo’n slim idee? Balpennen zijn altijd handig om te hebben, dankzij het alledaagse gebruik, omdat we – ondanks de digitale revolutie – nog steeds veel met pen en papier schrijven. Nog een feit: bedrukte pennen genieten nog steeds een grote populariteit in alle doelgroepen en leeftijdsgroepen – de originele relatiegeschenken zijn net zo populair bij zakenpartners als bij werknemers of als relatiegeschenk. Tenslotte kun je pennen bedrukken tegen relatief lage kosten en zijn daardoor ook betaalbaar voor kleine bedrijven met een relatief laag reclamebudget. 

De oorsprong van het relatiegeschenk

De oorsprong van het relatiegeschenk met een logo was in 1782 doordat George Washington een verkiezingsbutton uitgaf. Er is sinds die tijd heel veel veranderd maar het doel van een relatiegeschenk is hetzelfde gebleven. Uiteindelijk wil je mensen stimuleren het artikel met daarop jouw logo, zoals een pen, te gebruiken zodat de naam van jouw bedrijf zoveel mogelijk gelezen en gezien wordt. Deze vorm van marketing was vroeger vooral in Amerika zeer gangbaar, maar in de jaren zestig van de vorige eeuw is dit gebruik naar Europa overgewaaid en sindsdien ook niet meer uit het Europese bedrijfsleven weg te denken.

Het soort producten dat zich als relatiegeschenk leent, is met de tijd mee veranderd en steeds verder uitgebreid. De aard van relatiegeschenken is vaak niet meer uitsluitend voor marketingdoeleinden maar heeft ook grote waarde in het gebruik binnen de privésfeer. Toch is pennen bedrukken nog steeds een van de meest populaire manieren om iets weg te geven. 

Pennen bedrukken als herinnering

Balpennen als promotieartikel op handelsbeurzen en bedrijfsevenementen: de balpen met logo is een veelgebruikt promotieartikel in alle bedrijfstakken. Bij afspraken met zakenpartners en klanten is het bijna vanzelfsprekend om na het gesprek een promotionele pen mee te geven. Gepersonaliseerde pennen zijn bovendien belangrijke promotieartikelen op bedrijfsevenementen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld bij presentaties schrijfblokken en bedrukte balpennen op de stoelen leggen.
Op die manier hebben de aanwezigen nuttig schrijfmateriaal bij de hand wanneer zij aantekeningen willen maken. De promotionele pennen zullen later terechtkomen in handtassen, jassen of mantels, en uiteindelijk hun plicht doen op een bureau als herinnering aan het bedrijfsevenement. Je kunt de pennen bedrukken met logo en contactgegevens, zodat de  aanwezigen je te allen tijde gemakkelijk kunnen contacteren.

Kwaliteit en reclame combineren 

Alleen wanneer ze met plezier worden gebruikt, zijn balpennen een goed promotiemiddel, en daarom is de kwaliteit van de pen van cruciaal belang. De kwaliteit van pennen kunnen enorm variëren. Van eenvoudige balpennen en bedrijfspennen, tot vulpennen en exclusieve pennen. De luxe pennen kun je laten bedrukken of zelfs graveren om ze nog exclusiever te maken. Met luxe pennen bedrukken, kunt u de exclusieve pen een persoonlijk tintje geven. Zo is het een attent geschenk aan vrienden, collega’s of zakenpartners. Bekende luxueuze merken zijn Parker en Waterman. Maar ook eenvoudige pennen bedrukken kan het gewenste resultaat opleveren. Handig voor tijdens een beurs als je er heel veel wilt uitdelen. Er is zelfs een balpen van gerecycled karton. Hiermee combineer je ecologie en zuinigheid.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply