Een kantoor rolstoelvriendelijk maken, wat komt daarbij kijken?

0

Als bedrijf wil je natuurlijk zo open mogelijk zijn. Naast de manier waarop je contact maakt met je klanten en overige mensen, zijn er nog een aantal zaken die bijdragen aan deze openheid. De toegankelijkheid van je kantoor lijkt wellicht wat vergezocht, maar is er daar zeker één van. Je kantoor dient namelijk toegankelijk te zijn voor iedereen, ook voor mindervaliden of mensen in een rolstoel. Op die manier straal je openheid uit en nodig je mensen uit. Welke stappen je kunt ondernemen om het kantoor rolstoelvriendelijker te maken, lees je hier!

Voorkom grote hoogteverschillen

Wellicht heb je hier geen volledige invloed op, maar het voorkomen van (grote) hoogteverschillen is een goede stap richting een rolstoelvriendelijk kantoor. Op die manier hoeven rolstoelers geen hindernissen te nemen binnen het kantoor en kan iedereen zich vrij en eenvoudig bewegen.

Trappen en liften

Vanzelfsprekend is een trap niet geschikt voor mensen in een rolstoel. Zorg daarom altijd voor een alternatief. Dit kan zijn in de vorm van een lift of in de vorm van een geleidelijke verhoging. Zo houd je rekening met iedereen en kan iedereen gemakkelijk het kantoor bereiken. Een lift is vaak beschikbaar in verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor een speciale rolstoellift die bevestigd kan worden aan een trap en muur, of voor een gehele lift. Uiteraard gaan beide opties gepaard met eigen voor- en nadelen en bevatten beiden een eigen kostenplaatje.

Brede doorgangen

Een ander aandachtspuntje voor een rolstoelvriendelijk kantoor is om voor brede doorgangen te zorgen. Voorkom het plaatsen van smalle deuropeningen waar rolstoelers maar nauwelijks doorheen kunnen komen en zorg dat er überhaupt weinig smalle doorgangen zijn. Dit kun je vaak al bereiken door meubels zo praktisch mogelijk neer te zetten.

Hulpmiddelen

Helaas zijn hoogteverschillen niet altijd te vermijden. Een trap of drempel kan mensen in een rolstoel flinke last bezorgen. Om dit op te lossen zijn er verschillende hulpmiddelen die deze problemen uit de weg kunnen ruimen. Daarbij kun je denken aan drempelaanpassingen, scheggen of zelfs gehele oprijplaten voor rolstoelen. Zo maak je het kantoor rolstoelvriendelijk met behulp van eenvoudige en degelijke oplossingen. Ieder van deze oplossingen is geschikt voor een specifieke situatie en een bepaald hoogteverschil.

Om te bekijken welk van deze oplossingen het best past binnen het bedrijf kunt u het best een professionele partij langs laten komen. Zij zijn gespecialiseerd in het oplossen van dergelijke problemen. Succes met het rolstoelvriendelijk maken van het kantoor!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply