5 tips voor een modern kantoorinrichting

0

Ben jij opzoek naar tips en inspiratie voor een moderne kantoorinrichting? Dan ben je hier goed terecht. Wij geven in deze blog tips en inspiratie om je zo goed mogelijk te helpen bij het inrichten van een modern kantoor!

Een modern kantoorinrichting willen is al een hele grote stap in de goede richting . Met de nieuwe inrichting kun je ervoor zorgen dat je jouw werknemers productief, geïnspireerd en gemotiveerd blijven.

1. Voldoende daglicht op kantoor

Voldoende daglicht heeft een grote invloed op het welzijn van mensen. Licht stimuleert een aantal processen in ons lichaam zoals het bioritme en de aanmaak van vitamines. Onder het bioritme verstaan we het eet en slaappatroon van de mens. Daarnaast zorgt daglicht ervoor dat we een fitter gevoel krijgen.

Te weinig daglicht daarentegen veroorzaakt een aantal nadelen. Er worden sneller fouten gemaakt doordat de concentratie en productiviteit verslapt. 

Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende daglicht schijnt in je kantoor. Zorg voor ramen en plaats de werkplekken daar zo dicht mogelijk bij.

Afbeelding met binnen, vloer, venster, plant

Automatisch gegenereerde beschrijving

2. Glazen ruimtes op kantoor

Glazen wanden in je kantoor is ideaal voor een modernere look! Het zorgt voor een geluidsdichte ruimte en toch ben je niet gescheiden van de rest van het kantoor. Ook is het handig om te kunnen zien of degene die je wilt spreken aanwezig is.

Buiten dat het ideaal en handig is, is het ook zeker gezellig. Het geeft een leuker sfeer op kantoor! Je kunt glazen wanden op verschillende manieren gebruiken:

 • Vergaderzaal;
 • Keuken;
 • Eetruimte;
 • Scheidingswand;
 • Wachtkamer.3. Zorg voor flexibele werkplekken op kantoor

Ooit waren we gebonden aan een vaste werkplek, maar met de komst van de laptop is dit niet meer nodig. Met flexibele werkplekken creëer je dus al meer een modern kantoor. Iedere medewerker maakt tegenwoordig gebruik van een flexibele werkplek. 

De medewerker logt in op zijn computer en heeft direct toegang tot zijn bestanden. Ook kan hij zijn laptop bij zich dragen en vervolgens aansluiten op een tweede computerscherm. Het grootste voordeel van flexibele werkplekken zijn dat je minder vaste werkplekken nodig hebt en je daardoor bespaart op meubel- en computerkosten.

Deze flexibele werkplekken zijn niet voor iedere organisatie geschikt. Gebruiken je medewerkers hun eigen computers of laptops vanwege de programma’s die erop staan? Dan is het wellicht geen goede keuze. Bedenk ook dat je moet investeren in een vlekkeloze en betrouwbare ICT-omgeving. Zeker als je gebruik wilt maken van een gedeelde computer of laptop.


4. Leuke planten op kantoor

Planten zijn altijd leuk en mooi als decoratie! Daarnaast hebben ze ook grote voordelen, zoals:

 • Planten verbeteren de luchtkwaliteit;
 • Planten verbeteren creativiteit en productiviteit;
 • Planten verhogen de concentratie.

Je kan beginnen met het aanschaffen van een sterke plant die weinig water nodig heeft. Vetplanten, cactussen en kamerplanten zijn voorbeelden daarvan. Deze planten hoef je maar één keer per week water te geven. Buiten deze planten kan je bijvoorbeeld ook voor een orchidee kiezen. Deze plant is erg sterk en je hebt keuze uit verschillende soorten kleuren. 

Voor de verzorging van planten is het handig om met een aantal medewerkers hierover afspraken te maken. Zo voorkom je dat de planten te veel water krijgen en dus langer overleven. Tip: Je kunt altijd nog voelen of ze wel of geen water hebben gehad door even de grond van de plant aan te raken.


5. Huisstijl kleuren op kantoor

Moderne kantoorinrichting moet altijd kleur hebben:

 • Kleurrijke meubels zoals, design bureaustoelen met huiselijke kleuren
 • Interieur Kleuren zoals, kleurrijke muren
 • Gebruik teksten en/of sjablonen
 • Gebruik posters of plankjes

De basisstijl van een modern kantoorinrichting is vaak neutraal met o.a. zwart, grijs en wit. Door je aan deze basis te houden kun je het kantoor een persoonlijk tint geven. Ruimtes zoals een eetruimte, vergaderzaal of een wachtkamer kun je altijd een prettigere kleur geven. Dat is stimulerend en geeft een prettig gevoel.


Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 4   Gemiddelde:  4.8/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply