Je eigen bedrijf beginnen? Let dan op deze verzekeringen

0

Als beginnende ondernemer is het prettig om je verzekeringen op orde te hebben. In je bedrijfsplan heb je waarschijnlijk al een schatting gemaakt van de risico’s die je loopt als ondernemer en hoe je hiermee omgaat. Nu is het nog de vraag welke verzekeringen daar goed bij passen. Een verzekering kan veel ellende besparen. Iedere starter is uniek, dus jij bepaalt zelf welke van deze verzekeringen bij jouw situatie passen. Wij hebben de 4 meest gebruikte verzekeringen voor ondernemers voor je op een rijtje gezet.

Verzekering voor ondernemers #1 – Aansprakelijkheidsverzekering

Als ondernemer ben je aansprakelijk voor materiële schade en letsel dat jij, jouw product of je personeel veroorzaakt bij anderen. Dit kan iedereen overkomen, dus het is verstandig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten bij start van je onderneming. Jouw particuliere verzekering dekt de schade vanuit je bedrijf namelijk niet. Voor diverse beroepen zoals architecten, advocaten en accountants, kan je aansprakelijk gehouden worden voor een fout advies of berekening als deze leidt tot directe vermogensschade. Sluit hiervoor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering af.

Verzekering voor ondernemers #2 – Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Nu je ondernemer bent heb je geen recht meer op een uitkering vanuit de overheid. Mocht je dus langdurig ziek of overspannen reken, kun je hier niet op terugvallen. De arbeidsongeschiktheidsverzekering vangt deze risico’s voor je op. Of het de moeite waard is om deze verzekering voor jouw eigen onderneming af te sluiten is het handig om voor jezelf een rekensommetje te maken. Heb je misschien voldoende reserves achter de hand en welke kosten en inkomsten lopen door bij ziekte?

Verzekering voor ondernemers #3 – Inventarisverzekering

Met een inventaris- en voorraadverzekering verzeker je de voorraad (in het geval dat je fysieke producten verkoopt) en bedrijfsmiddelen tegen schade door diefstal, inbraak, vandalisme, brand of weersomstandigheden. Voor bijvoorbeeld je smartphone, laptop en andere draagbare elektronica kun je voor onderweg een extra elektronicaverzekering afsluiten. De inventarisverzekering dekt namelijk alleen als je jouw spullen binnen opslaat. Dit kan zowel op je eigen terrein als in een gehuurde opslagruimte zijn.

Verzekering voor ondernemers #4 – Rechtsbijstandsverzekering

Het kan je als ondernemer overkomen: een conflict met klanten, leveranciers of werknemers. Met een zakelijke rechtsbijstandsverzekering als verzekering voor jouw eigen onderneming krijg je hulp en advies bij het oplossen van een zakelijk conflict. Mocht dit niet baten en het conflict loopt uit tot een rechtszaak, dan krijg je vanuit de verzekering deskundige juridische hulp. Hierbij worden de kosten van het proces, de advocaat of deurwaarder vergoed. Met je particuliere rechtsbijstandsverzekering zijn zakelijke conflicten niet verzekerd, dus sluit hiervoor een aparte zakelijke verzekering af.

Bovenstaande verzekeringen zijn de meest gebruikte verzekeringen voor ondernemers. Het kan natuurlijk dat er aanvullende verzekeringen bestaan die van toepassing zijn op jouw branche. Of dat je specifieke bedrijfsmiddelen wilt verzekeren, zoals een bestelautoverzekering.  

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave A Reply