Het kantoorpand summerproof maken doe je zo!

0

We hebben dit jaar al heel wat heerlijke, zomerse dagen erop zitten. Maar de echte zomer moet nog beginnen. Dat jij het grootste gedeelte van je zomer doorbrengt op kantoor is natuurlijk jammer, maar je zult er toch het beste van moeten maken. Daarbij ben je heus niet de enige… Ben jij daarom voor jou en je collega’s op zoek naar manieren om je kantoor summerproof te maken? Wij helpen je op weg!

1. Voldoende verkoeling

De airconditioning is waarschijnlijk je grootste vriend wanneer het kwik weer de 30 graden aantikt. Heerlijk zo’n zomers weer, maar wanneer je het grootste gedeelte van je dag doorbrengt op een bureaustoel is verkoeling zo nu en dan erg fijn. Is airconditioning geen optie? Schaf dan voldoende ventilatoren aan. Indien het erg heet wordt, kun je een flesje met ijskoud water onder de ventilator zetten. Op deze manier verplaatst deze niet alleen de warme lucht, maar blaast het lekker frisse wind door je haren.

2. De zon uit je ogen

Naast verkoeling is de aanschaf van een zonneschermdoek een absolute must om je kantoor summerproof te maken. Want wanneer jij voor een lange periode op een beeldscherm moet kijken waar de zon op schijnt, moet je flink knijpen met je ogen. Geen pretje! Een zonnescherm is daarom een aanrader. Maak hier ook gebruik van, niet alleen wanneer de zon op je scherm schijnt. Onbewust ga je ook met je ogen knijpen door het felle licht wanneer deze niet direct op je rug staat. Overigens zijn sfeervolle jaloezieën ook een goede manier om de zon buiten te houden.

3. Liters water

Ooit eraan gedacht om een waterdispenser te plaatsen op kantoor? Zeker met erg warm weer worden je collega’s hier gegarandeerd erg bij van. Want wanneer het erg warm is, is voldoende drinken ontzettend belangrijk. Ook wanneer je in een verkoeld kantoor zit. Dankzij een waterdispenser heb kun je gedurende de hele dag gebruik maken van ijskoud water. Heerlijk! Je zult zien dat je op deze manier veel meer vocht binnenkrijgt dan wanneer je lauw water uit de kraan moet drinken. En nee, aan die twee koppen koffie in de ochtend heb je tijdens warm weer lang niet genoeg…

Met deze tips moet jij de zomer op kantoor gemakkelijk kunnen overleven! En heb je met erg warm weer echt veel last van de warmte en merk je dat je minder productief bent? Wellicht kun je in overleg lekker vroeg aan je dag beginnen, zodat je ook weer eerder naar huis kunt. Fijne zomer!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply