In zwaar weer en toch een kerstpakket overhandigen, kan dat?

0

Het is voor zo goed als iedereen een zwaar jaar geweest en in een aantal gevallen en branches is het dat nog steeds het geval. Dan hebben we het niet alleen over werkgevers maar ook over de werknemers. Het thuiswerken heeft zijn tol geëist en het bedrijf door het zware weer heen loodsen net zo zeer. Voor veel werknemers is een kerstpakket dan ook een welkome blijk van waardering aan het einde van dit turbulente jaar. Zit jouw bedrijf echter (nog steeds) in zwaar weer? Dan kan het zijn dat je je afvraagt of een kerstpakket overhandigen wel een juiste keuze is. Kun je daar niet beter op bezuinigen en volgend jaar weer verder zien? Het is een lastige keuze. Daarom gaan wij in dit artikel antwoord geven op de vraag of het mogelijk is om in zwaar weer en toch een kerstpakket te overhandigen.

Ook een kleine blijk van waardering wordt zeer op prijs gesteld

Het is in de huidige tijd niet verwonderlijk dat veel bedrijven moeten bezuinigen en in sommige gevallen zelfs moeten inkrimpen om het hoofd boven water te kunnen houden. Voor veel ondernemers is het een zwaar en onzeker jaar geweest en ook het stopzetten van de steun zorgt voor extra stress en onzekerheid. Het is dan logisch dat je besloten hebt om op zo veel mogelijk te bezuinigen, waaronder het uitdelen van een kerstpakket. Toch raden wij je aan om (indien je dit besluit genomen hebt) hier nog eens goed over na te denken. Een kerstpakket wordt door werknemers namelijk gezien als blijk van waardering, iets wat zeker in de huidige tijd zeer op prijs gesteld wordt. Daarnaast kan het ontbreken van een kerstpakket zelfs funest voor de motivatie voor komend jaar zijn en laat dat nou net datgene zijn wat je wilt voorkomen. 

Het hoeft niet altijd duur en groot te zijn

Wist je dat het heel veel medewerkers niet gaat om de inhoud van de doos? Het gaat de mensen veel meer om de gedane moeite. Van medewerkers is, en wordt in veel gevallen nog steeds, heel veel flexibiliteit verwacht. Het ene moment mogen ze naar kantoor en kunnen ze daar hun werkzaamheden uitvoeren en het volgende moment zitten we met zijn allen in lockdown, hebben ze de kinderen thuis en moeten ze maar zien hoe ze alle ballen hoog houden. Medewerkers kijken dus niet uit economisch oogpunt naar een kerstpakket maar naar de moeite die erin is gestoken. Met andere woorden: het hoeft niet altijd duur en groot te zijn, als er maar iets van waardering komt aan het einde van zo’n turbulent jaar als dit. 

Hoe pak je het aan dit jaar?

Een budget kerstpakket is een goede oplossing om geld te besparen, maar toch een glimlach op het gezicht van je werknemers te bezorgen. Voeg daar een persoonlijke noot in vorm van een kaartje met een handgeschreven boodschap aan toe en je medewerkers zullen je dankbaar zijn. Ga je op zoek naar goedkope kerstpakketten neem dan zeker eens een kijkje op de website van de Kerstpakketten company. Hier vind je al superleuke pakketten van onder de twintig euro. Ook al zit je met je bedrijf in zwaar weer, toch kun je ook dit jaar een kerstpakket overhandigen. Jij blij, zij blij!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply