Wat zijn dé kantoortrends van 2021?

0

Of je nu werkt op kantoor, onderweg of thuis. Je wilt altijd beschikking hebben over de beste middelen die voldoen aan jouw wensen, zodat je optimaal comfort ervaart en lichamelijke klachten voorkomt. Wil je weten wat de kantoortrends zijn van 2021? Wij vroegen het aan de specialisten van Kantoorartikelenexpress.nl en samen met hen hebben we de trends van 2021 op een rijtje gezet. Zodat jij inspiratie kan opdoen.

Flexibele werkplekken

Steeds vaker hebben mensen behoefte aan flexibele werkplekken. Ook in 2021 werken nog veel mensen thuis. Daarnaast hebben bedrijven hybride werken ingevoerd. Dit houdt in dat werknemers moeten nadenken hoe het kantoor het efficiëntst wordt ingericht en welke kantoorinrichting en kantoorartikelen noodzakelijk zijn voor thuis.

Ergonomische kantoorinrichting

Een trend die steeds vaker komt opduiken zijn de zit-sta bureaus. Mensen zijn gezondheid steeds belangrijker gaan vinden. Het voordeel van zit-sta-bureaus is o.a. een verlaging van de bloedsuikerspiegel. Daarnaast is aangetoond dat lang zitten het risico op hart- en vaatziekten verhoogt met 147%. Een goed argument om vaker te gaan staan!

Een andere trend is het gebruik van ergonomische bureaustoelen. Hiermee voorkom je lichamelijke klachten. ‘s Wereld beste verkochte bureaustoel is de Herman Miller Aeron. Deze bureaustoel wordt geleverd in drie maten, zodat deze perfect aansluit op de lichaamslengte en het gewicht van jouw lichaam. Deze bureaustoel is speciaal gevormd om de wervelkolom te ondersteunen, zodat je rugpijn voorkomt. Het bekken kantelt in een grotere openingshoek, zodat dit perfect aansluit op jouw houding. P.s.: een voetensteun kan je ook helpen om ergonomischer te zitten.

Meer groen op kantoor

Een nieuwe trend is meer groen op kantoor. Een voordeel hiervan is meer zuurstof en een huiselijke sfeer, waardoor werknemers zich goed concentreren. Ook zorgen bloemen en planten voor een ruimtelijke omgeving.

Licht

Ook is meer licht een belangrijke trend in 2021. Het is belangrijk om meer lichtinval te creëren, zodat werknemers opgewekt en zonder stress werken. Een voorbeeld hiervan is het inzetten van scheidingswanden van glas, zodat er meer lichtinval wordt gecreëerd.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply