Zo houd jij je personeel tevreden aan het werk

0

Misschien wel de belangrijkste missie van iedere leidinggevende: ervoor zorgen dat het personeel tevreden aan iedere werkdag begint. Tevreden werknemers betekenen immers goede resultaten. En goede resultaten behalen, dat is precies wat je wilt. Daarom is het erg belangrijk dat jouw personeel het naar hun zin heeft op kantoor en dat ze fris en enthousiast aan iedere werkdag beginnen. Maar hoe doe je dat, je personeel tevreden aan het werk houden?

Zorg voor goede faciliteiten op kantoor

Als je wilt dat jouw personeel altijd voor je klaar staat, moet jij ook altijd voor hen klaar staan. Ook als je er niet bent. Dat betekent dat er op kantoor goede faciliteiten aanwezig moeten zijn. Bijvoorbeeld een goede koffie- en theeautomaat. Schone toiletten doen ook een hoop. En wat dacht je van een frisse luchttoevoer of een airco wanneer de zomerse temperaturen hun tol eisen? Al deze dingen zorgen ervoor dat het werkcomfort vergroot wordt. Zo zal jouw personeel beter presteren.

Stimuleer de gezondheid van je medewerkers

Als je personeel fysiek in goede vorm is, zullen ze ook energieker beginnen aan hun werkdag. Daarom is het belangrijk dat je een goede gezondheid onder je medewerkers stimuleert. Dat kan bijvoorbeeld met een gezonde lunch of door buiten te pauzeren. Een gezamenlijke lunchwandeling is een goed idee! Als er genoeg budget voor aanwezig is, dan kun je je medewerkers ook (kortingen op) een sportschoolabonnement bieden. Op deze manier komen ze gemakkelijker in beweging.

Zorg voor een prettige bedrijfscultuur

In iedere branche (én op ieder kantoor) heerst vaak een andere bedrijfscultuur. Het is jouw taak om te bepalen of je een formele of informele bedrijfscultuur wilt uitdragen binnen jouw bedrijf. Streef je naar openheid, of liever alles achter gesloten deuren? Het een is niet direct beter dan het ander. Wel is het belangrijk een keuze hierin te maken en het welzijn van je medewerkers voorop te zetten. Ook nu, in een periode waarin thuiswerken vaak de standaard is, moet je dit niet vergeten. Ook kun je er op letten bij nieuw personeel werven. Wie past er niet alleen goed bij de functie, maar ook bij de rest van het team?

Geef voldoende erkenning aan je medewerkers

Iedereen werkt beter als hij of zij voldoende erkenning krijgt. Een goed compliment op zijn tijd doet wonderen. Probeer goed in te schatten of personeel het liefst een compliment krijgt in bijzijn van het hele team of liever persoonlijk in een een-op-een gesprek. Erkenning kun je ook geven door een fijn salaris, kansen tot promotie en doorgroeimogelijkheden te bieden. Hoe je het ook doet, erkenning geven is een van de belangrijkste punten als het gaat om het tevreden houden van je medewerkers.

Een tevreden werknemer is een goede werknemer!

Met bovenstaande tips ben je een heel eind op weg naar het creëren van een gezonde en prettige werksfeer. Vergeet vooral niet om voldoende tijd te besteden aan het welzijn van jouw personeel. Je zult gauw merken dat het zijn vruchten afwerpt wanneer je goed voor ze zorgt!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hallo, ik ben Julia de Bruin. In het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Naast mijn fulltime baan vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Ik vind ergonomisch werken heel belangrijk. Veel mensen krijgen lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde stoel en verkeerde zithouding. Een fitte werknemer is een goede werknemer! Daarom ga ik graag voor jullie op zoek naar de beste tips over goede ergonomische werkplekken en bijvoorbeeld een goede ergonomische zithouding.

Leave A Reply