Loon- en salarisadministratie

0

De loonadministratie opleiding  is een opleiding dat je opleidt tot loonadministrateur. Loonadministrateur en salarisadministrateur betekenen in principe hetzelfde. Het bijhouden van loonadministratie is voor ondernemingen met personeel van belang. Aangezien dit niet het meest favoriete kusje is van veel ondernemingen, kiezen ondernemen ervoor om de loonadministratie uit te besteden aan een loonadministrateur of een boekhouder. Alhoewel zijn er ondernemers die liever hun loonadministratie zelf regelen en bijhouden. Een ondernemer met personeel heeft verplichtingen. Hieronder vallen het bijhouden van de salarisadministratie. Dit betekent dat loonstroken moeten worden opgesteld en bewaard, het jaarlijks opstellen van jaaropgaven van het personeel en aangeven van loonbelasting en premies sociale verzekering.

Wat kan je met de opleiding loonadministratie?

Ondernemers die werknemers in dienst hebben moeten loonstrookjes maken en declaraties verwerken. Door veel ondernemers wordt dit gezien als het minst favoriete klusje. Toch is het een belangrijk klusje, aangezien ondernemers verplicht zijn om loonadministratie bij te houden. Om deze reden kiezen ondernemers ervoor om een loonadministrateur in dienst te nemen. Een Loonadministrateur houdt zich bezig met de administratie rondom salarissen van personeel en andere zaken die te maken hebben met loon. Een loonadministrateur houdt zich dus niet alleen bezig met salarissen, maar geeft ook inzicht in de financiële positie en situatie van de onderneming. Een loonadministrateur in dienst nemen kan veel voordelen met zich meebrengen. Door het administratief goed te regelen, heeft een ondernemer met personeel in dienst inzicht in de totale loonkosten. Bovendien, is het voor het personeel ook maandelijks duidelijk door middel van een loonstrook. En zoals eerder vermeld is, is een onderneming volgens de Belastingdienst verplicht om loonadministratie bij te houden. Deze verplichting geldt als de ondernemer minimaal één werknemer in dienst heeft en loon ontvangt voor de arbeid die wordt verricht.

Waarom kiezen voor de opleiding loonadministratie?

Met de opleiding loonadministratie kan iemand zich specialiseren als loonadministrateur. Iemand die al enige ervaring heeft in administratieve werkzaamheden kan ervoor kiezen om zich te verdiepen in de loon en salarisadministratie met behulp van deze opleiding. Na het afronden van de opleiding bezit de student over de kennis en vaardigheden die als loonadministrateur vereist zijn. Na de opleiding, kan de student zelfstandig aan de slag en zijn kennis en vaardigheden in de praktijk toepassen. Op verschillende onderwijsinstellingen is de opleiding loonadministratie te volgen, waaronder Markus Verbeek Praehep (MVP). Afhankelijk van de onderwijsinstelling, verschilt de duur, het programma, de studiebelasting, de kosten en toelatingseisen. Na het afronden van de opleiding loonadministratie kan een vervolgopleiding gekozen worden zoals HBO Associate degree Payroll Services of HBO Bachelor Management Payroll Services. Daarnaast verschillen de onderwijsinstelling in de manier waarop de lessen worden aangeboden. 

Er kan gekozen worden op het programma klassikaal te volgen op locatie. Ook kan gekozen worden voor e-learning wat meer flexibiliteit biedt. Dan studeer je in je eigen tijd en op eigen tempo vanuit huis. Als laatst kan voor een combinatie van de twee gekozen worden, namelijk door middel van virtual classroom. Hierbij worden de lessen op een afstand gevolgd, maar worden wel verzorgd door een docent.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply