Zo kies je de perfecte koffieautomaat voor op de werkvloer uit!

0

Ethiopië was het eerste land dat de koffieplant ontdekte. Deze gebeurtenis vormde het begin van een lange reis die de koffiebonen doormaakten om uiteindelijk als meest gedronken drank verkocht te worden. Langzamerhand verspreidde de koffieplant zich over andere landen met de juiste weersomstandigheden en grond zodat deze de plant konden verbouwen. 

Meest gedronken drank

Tegenwoordig is koffie een zeer geliefde drank onder de Nederlanders. De drank is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Dagelijks drinkt de gemiddelde Nederlander dan ook 4 koppen koffie! Uit het Nationaal Koffie- en Theeonderzoek blijkt dat de meerderheid van deze kopjes buitenshuis worden gedronken. Werk is de meest voorkomende plaats waar mensen wat kopjes koffie achterover tikken, mede door de stimulerende werking die de drank vroeg in de ochtend biedt. Koffie automaten in bedrijven zijn daarom haast onvermijdelijk. Dit is hoe je de perfecte koffieautomaat voor jouw bedrijf uitkiest!

Smaken verschillen

Koffie begon als zwarte, bittere drank die niet bij iedereen in de smaak viel. In Italië werd er daarom volop geëxperimenteerd met koffie om het drankje aan te passen aan de smaak van het volk. In de huidige tijd bestaat koffie dan ook in allerlei variaties. Melk, suiker, siropen en slagroom; je kunt het zo gek niet bedenken. Smaken verschillen, waardoor je als bedrijf rekening moet houden met de wensen van medewerkers. Velen zullen de sterke smaak van een zwarte koffie of espresso waarderen, maar anderen geven liever de voorkeur aan een cappuccino of een latte macchiato. 

Een veilige keuze is dan ook een koffieautomaat die diverse soorten koffie kan zetten. Espresso, zwart, cappuccino en latte macchiato zijn echte must-have opties als je een groot deel van de medewerkers blij wil maken. Sommige koffieautomaten kunnen zelfs chocolademelk zetten!

Stel strenge eisen

Kwaliteit is een strenge eis die gesteld moet worden aan koffieautomaten voor op het werk. Het is uitermate vervelend wanneer het apparaat steeds blokkeert of foutmeldingen geeft. Lees je eens in over service- en onderhoudscontracten die bij koffieautomaten voor bedrijven aangevraagd kunnen worden. Er wordt dan jaarlijks gekeken naar de toestand van het apparaat, waarna deze wordt opgeschoond als dit nodig blijkt te zijn. Gegarandeerd koffie van goede kwaliteit, zonder bijkomende problemen!

Fresh brew of toch liever instant?

Voor veel koffiedrinkers geldt: een verse kop koffie is vaak de lekkerste. Fresh brew automaten werken op koffiebonen en zetten binnen de kortste keren een heerlijke kop koffie klaar. De soort koffieboon die in de machine gaat, kun je zelf uitkiezen. Zo kan je verschillende melanges uitproberen om erachter te komen welke het best in de smaak valt onder het personeel! 

Instant koffieautomaten zijn perfect voor drukke momenten. Afhankelijk van het aantal medewerkers in jouw bedrijf, kan je de keuze maken tussen een fresh brew automaat of een instant koffieapparaat. Instant koffie is vergelijkbaar met oploskoffie en de machine hoeft enkel water aan de gedroogde koffie toe te voegen.

Welke koffiesoort dan ook de voorkeur heeft van je werknemers, er is altijd een geschikte koffieautomaat voor op kantoor!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply