3 keer inspiratie voor meubels voor op kantoor

0

Een kantoor inrichten is meer dan even een paar kasten en bureaus neerzetten. Er moet bijvoorbeeld rekening gehouden worden met de sfeer, de werkzaamheden, de gezondheid en het werkplezier van de medewerkers. Een groot deel van onze tijd brengen we immers op ons werk door en dan is het wel zo fijn als de inrichting en meubels bijdragen aan een prettige werkomgeving. Daarom geven wij je in dit artikel drie inspirerende ideeën voor meubels op kantoor.

1. Dynamische meubels

Dat lang stilzitten ongezond is, weten we inmiddels wel. Toch bewegen veel mensen die op kantoor werken nog steeds te weinig. Zelfs als je drie avonden in de week na het werk de sportschool induikt, is het belangrijk om gedurende de dag voldoende te bewegen. Veel bedrijven kiezen er al voor om af te stappen van vaste werkplekken en zogenaamde flexplekken te introduceren. De ideale gelegenheid om meteen verschillende soorten werkplekken te creëren, afgestemd op de behoeften van de medewerkers. Werkplekken die ervoor zorgen dat men letterlijk in beweging blijft. Even wat e-mails beantwoorden aan een zit-sta bureau, vervolgens brainstormen op de schommels in de loungehoek, geconcentreerd werken in de stilteruimte en tijdens de lunch een potje tafeltennis spelen met collega’s. Zo kom je wel aan je beweging!

2. Creatieve meubels

Creatieve bedrijven hebben creatieve ideeën nodig. Die ideeën komen niet zomaar uit de lucht vallen, daar gaat een heel proces aan vooraf. Een inspirerende werkomgeving verhoogt de productiviteit van creatieve medewerkers aanzienlijk. Belangrijk is daarbij dat je kiest voor een concept dat aansluit bij je bedrijfsidentiteit. Is jouw bedrijf een echt ‘niet lullen, maar poetsen’ bedrijf? Recht door zee, doortastend en met een tikkeltje lef? Dan past een creatieve industriële inrichting perfect bij jou. Denk aan stalen meubilair, stoere houten tafels, oude fabriekslampen en grote leren banken. Is je bedrijf eerder jong, innovatief en artistiek? Ga dan voor kleur. Combineer verschillende opvallende kleuren, materialen en vormen met elkaar om die perfecte creatieve vibe op te roepen bij medewerkers en bezoekers.

3. Stijlvolle meubels

Een stijlvolle, luxe kantoorinrichting geeft personeel en bezoekers een welkom gevoel. Zeker als je regelmatig klanten op kantoor ontvangt, wil je extra aandacht besteden aan stijl en comfort. Bovendien is het in een behaaglijke ruimte aangenamer onderhandelingen voeren dan in een kil en spartaans ingericht kantoor. Richt daarom je kantoor in met comfortabele banken en stoelen, op maat gemaakte bureaus, designverlichting en enkele kunstobjecten. Combineer dit met luxe materialen, rustig kleurgebruik en mooie planten en bloemen voor een aangename werksfeer.

Vind je het lastig om de juiste sfeer te creëren of heb je moeite met het maken van een praktisch ontwerp? Verzamel dan eerst zoveel mogelijk inspirerende ideeën in de vorm van een moodboard. En kom je er echt niet uit? Roep dan de hulp in van een kantoorontwerper of interieurarchitect. Hij of zij weet precies waar je rekening mee moet houden en welke meubels passen bij jouw wensen en bedrijf.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply