Last van muizen op het kantoor? Lees onze tips!

0

Muizen verplaatsen zich makkelijk naar nieuwe locaties en zijn in staat om in vrijwel alle mogelijke omstandigheden te overleven. Het kan hierdoor dus ook voorkomen dat je op kantoor met muizen te maken krijgt. Indien de kleine knaagdieren ongemoeid worden gelaten, zullen zij zich in sneltreinvaart voortplanten en heb je voordat je het weet met een muizenplaag te maken. Het is dan ook belangrijk om bij de eerste signalen van hun aanwezigheid direct in actie te komen. De muizen zorgen voor een onhygiënische werkomgeving wat effect heeft op de gezondheid van de werknemers. Namelijk muizen kunnen ziektes bij zich dragen en deze bacteriën achterlaten. Ook kunnen muizen veel schade aanrichten door het knagen aan bijvoorbeeld kabels. Heb je last van muizen op het kantoor? Lees dan onze tips.

Aanwezigheid van muizen vaststellen

Muizen zijn het meest actief in de nacht. In de meeste kantoren werken mensen enkel overdag en hierdoor kan de aanwezigheid van muizen vaak lange tijd onopgemerkt blijven. Een slechte zaak want de knaagdieren zullen zich onvermijdelijk gaan vermenigvuldigen. Hoewel de kans dus klein is dat je een muis langs je voeten zult zien rennen, kun je wel op andere signalen letten om de aanwezigheid van muizen vast te stellen. Het beste kunt u op muizenkeutels letten. Een muis produceert namelijk tot wel 80 keutels op een dag en deze laten ze overal in het kantoor achter. Ook is het mogelijk dat verpakkingen van voedsel zijn aangevreten. Muizen gaan natuurlijk op zoek naar voedsel en vreten hierbij aan verpakkingen. Horen werknemers die eerder beginnen zacht getik in de muren? Muizen leven zoals benoemd in de nacht en gaan vroeg in de ochtend weer terug naar het nest.

Professional inhuren voor muizen bestrijden

Zie je muizenkeutels liggen? Dan heb je verschillende opties om van de muizen op het kantoor af te komen. Je kunt overwegen om enkele muizenvallen te zetten om de beesten te vangen. Er zijn verschillende soorten muizenvallen, ook waarbij de muizen levend worden gevangen. Als je echter zekerheid wilt hebben dat de muizen effectief worden bestreden. Wat natuurlijk wel voor te stellen is op een werkplek zoals het kantoor. Dan is het aan te raden om een professional in te huren voor muizen bestrijden. Een professionele ongediertebestrijder weet precies hoe een bestrijding van muizen het beste aangepakt kan worden.

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply