Een lekkage op het kantoor, wat nu?

0

Ook op het kantoor kun je met een lekkage geconfronteerd worden. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat het dak van het bedrijfspand gaat lekken of dat je met een lekkende waterleiding of afvoer te maken krijgt. Wat moet je nu doen? Het is immers belangrijk om waterschade te voorkomen. Gelukkig kan de loodgieter je helpen met een lekkage op het kantoor. Alle soorten lekkages kan de vakman voor je verhelpen. Op het moment dat je op kantoor vochtplekken ziet is het verstandig om een expert in te schakelen. Vochtplekken kunnen verschillende oorzaken hebben waardoor het vaak lastig is om de bron te achterhalen.

Nadelige gevolgen van lekkages

Een lekkage lijkt misschien onschuldig, maar dit is zeker niet het geval. Lekkend water kan voor grote schade zorgen aan de constructie van een pand, maar ook voor de gezondheid van mensen die hierin verblijven. Zeker op het kantoor wil je dit natuurlijk voorkomen want je bent verantwoordelijk voor het welzijn van de mensen die hier werken. Je wilt jouw werknemers niet laten werken in een ruimte waar sprake is van schimmelvorming bijvoorbeeld. Schakel daarom bij de eerste signalen van een lekkage op het kantoor een loodgieter in om lang te komen en een einde aan het probleem te maken. Uit onderzoek is gebleken dat een vochtige werkplek kan leiden tot verschillende klachten zoals benauwdheid, hoofdpijn en hoesten. Naast dat een vochtige werkplek effect heeft op de gezondheid van de werknemers heeft dit ook direct effect op de werksfeer en productiviteit.

Lekkage detecteren en verhelpen

Bij een lekkage op het kantoor (of iedere andere locatie) moet eerst begonnen worden met lekdetectie. De oorzaak van het probleem moet worden vastgesteld. In het geval van een daklekkage of een lekkende waterleiding moet met vaststellen waar het water exact het kantoor binnenkomt. Een lekkage detecteren is vaak niet zo makkelijk als het lijkt. Wanneer een groot oppervlakte nat en vochtig is, dan is het moeilijk om te zien waar het lekkende water vandaan komt. Een loodgieter heeft hier veel ervaring mee en kan vaak snel de bron van het probleem vinden. Vervolgens staat hen een makkelijkere werkzaamheid te doen en dat is het verhelpen van de lekkage. Heb je de lekkage zelf kunnen vinden? Dan doe je er goed aan om het water op te vangen. Ook is het verstandig om de watertoevoer af te sluiten en er zo voor te zorgen dat er niet meer waterschade ontstaat.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply