Deze 3 dingen heb je nodig voor een goede netwerkverbinding op kantoor

0

Op kantoor wil je een goede netwerkverbinding waardoor je kunt profiteren van snel en stabiel internet. Vrijwel elk kantoor is tegenwoordig afhankelijk van internet. Alleen blijkt uit onderzoek dat internet bij mensen thuis vaak een stuk efficiënter is dan op kantoor. En dat is natuurlijk zonde, want juist op kantoor zijn er zoveel mensen afhankelijk van een goede netwerkverbinding. Gelukkig kun je hier een hoop aan doen, als je zorgt voor de juiste spullen. Check hieronder welke dingen je precies nodig hebt voor een goede netwerkverbinding.

1. Glasvezel en 10 GB netwerkkaart

Nog lang niet elk kantoor in Nederland maakt gebruik van glasvezel. Uiteraard zijn specifieke zaken als een 10gb netwerkkaart belangrijk, maar dit soort spullen werken pas optimaal bij een goede basis. Met een glasvezelverbinding zorg je voor die goede basis.  Alleen wordt de investering in een glasvezelverbinding door veel bedrijven gezien als een te grote investering. Consumenten profiteren vaak van grote projecten waarbij ze relatief goedkoop kunnen profiteren van glasvezel, voor bedrijven is dit ingewikkelder. Maar het is de investering meer dan waard. Met glasvezel kun je profiteren van een ultrasnel netwerk en meer stabiliteit. Wil je als bedrijf inspelen op de razendsnelle technologische ontwikkelingen, dan is dit een must.

2. Bekabeling en Wifi

Internet via de kabel is nog altijd stukken sneller en betrouwbaarder dan internet via Wifi. Het is ook nog eens eens stuk stabieler. Een draadloze internetverbinding valt nogal eens weg zonder direct aantoonbare reden en kan gevoelig zijn voor privacy lekken. Maar uiteraard heeft Wifi ook veel handige mogelijkheden. De beste kantoortip is daarom om te kiezen voor een combinatie van bekabeling en Wifi. In dat geval kun je namelijk profiteren van de stabiliteit van een bekabeld netwerk en het gemak van een Wifi verbinding.

3. De juiste bandbreedte

Een belangrijke factor voor snel internet op kantoor is de bandbreedte. Hiervoor is het namelijk van belang dat de bandbreedte op kantoor ruim voldoende is. De bandbreedte is de hoeveelheid data die tegelijkertijd over een verbinding kan worden getransporteerd. Hoe hoger de bandbreedte, hoe meer en sneller data worden verstuurd en ontvangen. Het is verstandig om uit te zoeken wat de perfecte bandbreedte voor jouw kantoor is. Een te lage bandbreedte zorgt voor traag internet, maar een te hoge bandbreedte levert onnodige kosten op. Kijk wat past bij jouw bedrijf en op welke manier jouw bedrijf precies internet gebruikt.

Heb je deze zaken op orde, dan staat niets meer een goede netwerkverbinding in de weg.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply