Toe aan een nieuwe kantoorinrichting: wat is de invloed van een nieuwe bedrijfsinrichting?

0

Een kantoorpand is meer dan enkel een ruimte met bureaus: een kantoorruimte is de plek die inspiratie en motivatie moet opwekken. Steeds meer organisaties begrijpen dan ook hoe belangrijk het is om de kantoorruimtes inspirerend en op een leuke manier aan te kleden. Saaie kantoorgebouwen worden massaal opnieuw ingericht. Maar waar moet je op letten bij het opnieuw inrichten van jouw bedrijfsruimte? Welke invloed heeft een nieuwe inrichting eigenlijk op de medewerkers?

Kantoor inrichten: dit doet verlichting met je ruimte

We onderschatten nog weleens het belang van goede verlichting. Zeker op de werkplek is het ontzettend belangrijk om over de juiste verlichting te beschikken. Te felle verlichting of juiste te donkere kamers kunnen zorgen voor vermoeidheid, hoofdpijn en lusteloosheid. Het is dus belangrijk om bij het inrichten van een kantoor de nodige aandacht te besteden aan de verlichting. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers de voorkeur geven aan dynamische verlichting, omdat niet iedereen hetzelfde type licht prettig vindt. Door werknemers individuele controle over de verlichting te geven zorg je voor een comfortabele werkplek met minder uitval en meer productiviteit. Houd hier dus rekening mee bij het ontwerp van je nieuwe kantoorinrichting.

Industrieel of een huiselijk gevoel bij je nieuwe kantoorinrichting

Wie geen standaard kantoorinrichting wilt, kan kiezen voor een meer industriële inrichting. Om dit te realiseren kun je een gietvloer laten leggen, enkele muren onafgewerkt laten en robuuste meubels plaatsen. Een dergelijk interieur heeft een sterke en dynamische uitstraling, waardoor je een krachtige indruk wekt bij zakelijke relaties. Indien je jouw medewerkers in een comfortabele setting wil laten werken waarin ze ontspannen en relaxed kunnen werken, is een meer huiselijke kantoorinrichting een goede optie. Plaats in de kantine wat knusse banken, hang leuke foto’s en kunst op en werk met kleuren: onderzoek bewijst dat kunst op kantoor medewerkers gelukkiger en creatiever kan maken.

Invloed van planten op kantoor

Wie een kantoor moet inrichten denkt allereerst natuurlijk aan het plaatsen van meubels zoals bureaus, kasten en het realiseren van vergaderruimtes. Een gezonde werkplek beschikt echter ook over de nodige accessoires, waarvan planten eigenlijk de belangrijkste zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat medewerkers die in een groene omgeving werken niet alleen productiever zijn, maar ook meer tevreden. Bovendien zorgen planten op kantoor ervoor dat de lucht zuiverder is en dat er meer zuurstof aanwezig is. Dit is goed voor de gezondheid en de concentratie! Daarnaast maken planten een kantoor natuurlijk minder kil en voorkomen ze in grote ruimtes galm- en echogeluiden. Wees ook niet bang dat een groen kantoor ontzettend veel onderhoud vergt. Er zijn veel mooie planten, zoals bijvoorbeeld de waaierpalm, die erg makkelijk te onderhouden zijn. Een professional kan een mooi en onderhoudsvriendelijk plan maken voor de groenvoorziening.  

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave A Reply