Kantoorinrichting voor BHV; hoe doe je dat?

0

Het is erg belangrijk dat er in het pand waar je werk een BHV’er aanwezig is. Niet alleen zijn of haar aanwezigheid is belangrijk, ook de kantoorinrichting voor BHV is erg belangrijk. Zo weet de BHV’er precies hoe hij of zij moet handelen in het desbetreffende pand. Hoe richt je je kantoor op een geschikte manier in voor BHV? We vertellen het je in dit artikel.

Waarom is BHV belangrijk?

Als veel mensen op kantoor werken en niet thuiswerken, is de aanwezigheid van een BHV’er belangrijk. Als er op de werkvloer een ongeval plaatsvindt, schiet de BHV’er te hulp. BHV staat namelijk voor bedrijfshulpverlener. Deze persoon zorgt er dus voor dat de veiligheid op de werkvloer vergroot wordt. Hierom is het erg belangrijk om een BHV’er op de werkvloer aanwezig te hebben. Ook is de kantoorinrichting hierbij erg belangrijk. Ook zaken als brandpreventie zorgen voor een hogere veiligheid. Lees verder om te weten hoe je je kantoor goed inricht voor BHV.

BHV middelen

Als eerst is het belangrijk de benodigde BHV middelen in het kantoor te hebben. Dit zijn middelen als een hesje met BHV opdruk, blusdekens of verbandtrommels. Ook is het belangrijk om duidelijk aan te geven waar deze middelen te vinden zijn voor de BHV’er. Verstop deze middelen dus niet op een moeilijke plek in de kantoorinrichting, maar op een centrale, goed bereikbare plek.

Geen obstakels

Het is fijn als een kantoorruimte er gezellig uitziet en leuke accessoires heeft. Kijk echter uit met te veel snuisterijen die rondslingeren. Dit zorgt namelijk voor extra obstakels wanneer een BHV’er echt nodig is. Houd het dus netjes en laat geen spullen op de grond slingeren.

Ook is het mogelijk om een BHV app te downloaden. In zo’n app zie je welke BHV’ers er aanwezig zijn in het pand en waar deze personen zich bevinden. Zo voorkomen je dat iemand te laat aanwezig is bij de plek van het ongeval.

Nog geen BHV’er? Neem een cursus

Heb je nog geen BHV’er in het pand waar je werkt? Regel dan zelf of via je leidinggevende een BHV-cursus. Zo zorg je ervoor dat er altijd een BHV’er in het pand is en dat zorgt voor extra veiligheid. Je kiest ervoor om samen met de mensen die BHV’er willen worden een BHV-cursus te volgen. Het is ook mogelijk dit om te zetten in een bedrijfsuitje. Zo sluit je de cursus af met een leuke borrel. 

Een BHV’er aanwezig hebben in een kantoorpand is erg belangrijk. Zorg voor de goede kantoorinrichting, zodat het pand extra veilig is.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply