3 Locaties waar je absoluut niet zonder stofafzuiging kunt!

0

Een gezonde werkomgeving is ontzettend belangrijk. We gaan ervan uit dat ruimtes goed worden schoongemaakt, opgeruimd en secuur worden bijgehouden. Ook het luchten van werkplekken mag je niet vergeten. Het gaat hierbij niet alleen maar om de ramen openzetten en zorgen voor frisse lucht of een koele bries binnen. Er zijn werkplekken waar de lucht zo sterk wordt vervuild, dat een goede stofafzuiging onmisbaar is.

De meubelmakerij

Denk hierbij aan plekken waar men bijvoorbeeld veel met houtstoffen werkt. Er komt veel stof vrij bij schuren, zagen, gaten boren, schaven en nog een hoop andere werkzaamheden. Het ontstaan van stof kun je hierbij eigenlijk niet voorkomen en is helaas een logisch gevolg van het werk dat gedaan wordt. Wel kun je zorgen voor een zo goed mogelijke stofafzuiging. Al dit fijnstof is namelijk schadelijk voor de gezondheid en kan zelfs zorgen voor slijtage of beschadigingen aan apparatuur.

De metaalwerkplaats

Een vaak vergeten plek is de metaalwerkplaats. Ook hier komt stof vrij. Denk bijvoorbeeld aan lassen en smelten. Stofsoorten kunnen brand- en explosie gevaarlijk zijn. Daarom is het zeker op een metaalwerkplaats erg belangrijk dat er een goede stofafzuiging is die het stof op een veilige manier afzuigt. Zo wordt ervoor gezorgd de werkplaats gezond en veilig blijft. Stofdeeltjes kun je namelijk inademen en op deze manier zijn ze erg schadelijk voor de gezondheid. Blootstelling aan deze fijne stofdeeltjes moet dus zo veel mogelijk voorkomen worden. Dat doe je met de juiste stofafzuiging.

Het kantoor

Naast de werkplaatsen van een bedrijf mag ook de luchtkwaliteit op kantoor niet vergeten worden. Is het bedrijf bijvoorbeeld gesitueerd op een industrieterrein naast de snelweg? Reken er dan op dat de uitlaatgassen van de auto’s de lucht binnen kantoor ernstig vervuilen, ook al wordt er niet met gevaarlijke materialen gewerkt. Ook printers, verf, vloerbedekking en parfum zijn bronnen voor fijnstof. Daarom is het op kantoor net zo belangrijk te zorgen voor een goede stofafzuiging. Want je wilt graag dat jouw personeel gezond en gelukkig aan het werk blijft!

Door fijnstof loopt personeel kans op gezondheidsrisico’s

Blootstelling aan te veel fijnstof kan onder andere allergische reacties veroorzaken. Het is niet prettig voor je huid en je ogen. Ook kan het de oorzaak zijn van een aantal verschillende en vervelende ziektebeelden. Daarom is het dus erg belangrijk om te zorgen voor een goede stofafzuiging en luchtventilatie, die de lucht continu zuivert. Op die manier ben je verzekerd van een gezonde en fijne werkplek. Of dit nou op kantoor achter een bureau is of in de werkplaats met een geluidsdichte koptelefoon op. Een gezonde werkomgeving is immers voor iedereen belangrijk!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply