Hoe goed is de koffie bij jou op kantoor? Zo zorg je voor lekkere koffie!

0

Iedere medewerker op kantoor begint zijn dag met een lekker kopje koffie. Dankzij een kopje koffie starten we op, praten we met elkaar bij de automaat en worden we creatief. Het helpt ook om de dag door te komen, doordat cafeïne stoffen die je moe maken, minder snel door laat. Kortom: koffie is belangrijk voor iedere medewerker. Maar hoe zorg je nu voor een lekker bakje?

Koffiebonen gebruiken

De lekkerste koffie zet je door authentieke koffiebonen te gebruiken. Reeds gemalen koffie smaakt meestal niet zo goed als koffie van koffiebonen die je zelf nog moet malen. 20 minuten na het malen zijn 90 procent van de aroma’s kwijt. Dat is zonde, want een goede aroma is nu juist wat koffie zo lekker maakt.

Schoon of gefilterd water gebruiken

Koffie wordt natuurlijk gemaakt met water. Het is een belangrijk onderdeel van koffie. Zorg er daarom voor dat je koffie maakt met schoon en puur water. Nederlands kraanwater is vaak van uitstekende kwaliteit, dus je kunt het prima gebruiken voor in je koffiemachine.

Er is wel een maar: water kan soms ‘te hard’ zijn. Dan kan het lonen een waterfilter aan te schaffen of eens te kijken naar een waterontharder. Ligt dit niet binnen bereik? Dan kun je ook flesjes water gebruiken.

Geen suiker

Wil je echt koffie proeven? Doe dan geen suiker in je koffie. Suiker verdoezelt de smaak van koffie. Alleen slechte koffie smaakt beter met een flinke schep suiker erin. Natuurlijk verbieden we je niet om suiker in je koffie te doen. Het is het advies van een koffieliefhebber. Als jij je koffie met suiker lekkerder vindt, moet je er vooral suiker in doen.

Malen, niet snijden

Koffiemalers met messen of bladen malen niet, maar snijden koffie. Dat zorgt ervoor dat koffiepoeder en korrels een ongelijke grootte hebben. Door een koffiemachine met platte of conische maalschijven te kiezen, wordt de maalfijnheid veel gelijker. Het water loopt dan op een betere manier door de koffie heen. Daardoor krijgt de koffie meer kans om de authentieke smaak af te geven.

Bewaar je bonen luchtdicht

Hoe langer koffie in direct contact staat met directe lucht, des te meer de smaak verloren gaat. Daarom is het aan te raden je koffiebonen luchtdicht te verpakken. Tegenwoordig leveren veel leveranciers ook speciale knijpers die je kunt gebruiken om op een zak te zetten.

Een goede verhouding tussen koffie en water

Zorg ervoor dat je een bewuste keuze maakt voor de verhouding tussen koffie en water. De stelregel is: 120 milliliter water op 7 gram koffie. Afhankelijk van hoe sterk je je koffie drinkt, kun je daarmee variëren. Zolang je maar bewust voor een verhouding kiest.

Al deze tips, in combinatie met de keuze voor de beste koffiemachine en het beste alternatief voor Nespresso cups, zorgen ervoor dat je de lekkerste koffie op kantoor kunt zetten. Niets staat jou meer in de weg om elke dag te beginnen met een verfrissend bakje.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave A Reply