3 redenen om een schoonmaakrobot op kantoor te nemen!

0

Robots worden steeds belangrijker in onze samenleving. Waar de mensheid vroeger nog terugdeinsde van het gebruik van Artificial Intelligence, wordt deze toevoeging aan de maatschappij tegenwoordig omarmd. Veel sectoren kunnen profiteren van het inzetten van robots voor verschillende doeleinden. Aziatische landen waren de eersten om robots in te zetten, voornamelijk binnen de horeca. Daar worden gasten al een flinke tijd hartelijk verwelkomd in restaurants door robots die hun voorzien van de menukaart en ze vervolgens naar hun tafel leiden. Serveerders kunnen zich daardoor richten op andere taken – de werkdruk neemt af en de productiviteit neemt toe.

Ook de zorgsector kan vele voordelen halen uit het inzetten van Artificial Intelligence in verschillende instellingen. In ziekenhuizen kunnen de apparaten medicatie, was- en beddengoed en eten over meerdere verdiepingen rondbrengen zodat zorgverleners meer aandacht aan hun patiënten kunnen besteden. De druk op het zorgpersoneel is, door COVID-19, enorm toegenomen en alle ondersteuning is welkom. 

Een andere plek waar robots goed tot hun recht komen, is op kantoor. Daar kan het apparaat zorgen voor entertainment en zelfs ingezet worden als schoonmaakhulp! Niet helemaal overtuigd? Hier zijn drie redenen om een schoonmaakrobot op kantoor te nemen!

1. Altijd uitstekend gedesinfecteerde ruimtes

Schoonmaakrobots zijn gespecialiseerd in het desinfecteren van ruimtes. Zeker na de pandemie waar geen bedrijf aan ontkomen is, is gebleken hoe belangrijk een schone werkplek daadwerkelijk is. Medewerkers hebben lang rekening moeten houden met het continu desinfecteren van hun handen, het schoonmaken van hun werkplek en anderhalve meter afstand houden. Niet iedereen heeft echter tijd om dag in, dag uit het kantoor een grondige schoonmaakbeurt te geven. De schoonmaakrobot doet dit echter wél, zonder problemen.

2. Nooit afwezig

Robots kunnen op ieder moment ingezet worden. Zij zijn nooit afwezig of druk met andere taken. Het enige dat de werknemer hoeft te doen, is op de knop drukken. De robot gaat vervolgens zijn eigen gang en keert na afloop terug naar de startlocatie. Voor werkgevers is een schoonmaakrobot voornamelijk interessant omdat deze niet vastzit aan een uurloon. Het is een eenmalige investering die jarenlang meegaat, mits het apparaat goed onderhouden wordt. 

3. Eenvoudige besturing 

Het is helemaal niet moeilijk om een schoonmaakrobot aan te sturen om het kantoor te desinfecteren. De robot hoeft alleen maar gevuld te worden met desinfectiemiddel, waarna er slechts één knop ingedrukt moet worden. de robot volgt een vast pad en gaat alle beschikbare ruimtes af om deze te desinfecteren. De robots zijn geprogrammeerd om obstakels en andere belemmeringen te vermijden. 

Het aanschaffen van een robot die zelfstandig het kantoorpand schoonhoudt, zorgt voor een verminderde druk op de werknemers; zij hebben één vervelende taak minder die zij moeten uitvoeren. Zo is er meer tijd om productief te zijn. Daarnaast is het meerdere keren bewezen dat een schone werkplek ook zorgt voor een verbeterde productiviteit, dat is alleen maar beter voor het bedrijf!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply