Hoe haal je het maximale uit je personeel?

0

Alles wat je aandacht geeft groeit, zo ook je personeel! Als je werknemers zich gewaardeerd voelen, is de kans groter dat ze een stapje extra zetten om het bedrijf te helpen slagen. Bovendien zullen gelukkige werknemers minder snel vertrekken, wat zorgt voor minder personeelsverloop. Win-win! Het creëren van een positieve werkomgeving hoeft niet duur of tijdrovend te zijn, ook kleine gebaren kunnen van grote waarde zijn. Maar hoe doe je dat? Hier zijn vier tips om je te helpen het beste uit je personeel te halen.

Maak je verwachtingen duidelijk

Als het gaat om het runnen van een succesvol bedrijf, zijn je werknemers een van je belangrijkste troeven. Je medewerkers moeten weten wat er van hen verwacht wordt om aan je normen te voldoen. Wees duidelijk en beknopt bij het geven van instructies en geef regelmatig feedback. Als de verwachtingen namelijk niet duidelijk zijn, kan dat leiden tot verwarring en frustratie bij zowel de werknemers als de managers. Duidelijke verwachtingen helpen ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde bladzijde zit en naar hetzelfde doel toewerkt. Kortom: reden genoeg om hier voldoende aandacht aan te besteden.

Creëer een positieve werkomgeving

Je werknemers zullen productiever en gemotiveerder zijn als ze elke dag met plezier naar hun werk komen. Zorg ervoor dat de werkplek comfortabel is en bevorderlijk voor samenwerking en creativiteit. En denk bijvoorbeeld ook aan wekelijkse borrels om zo de verbinding tussen je personeel te versterken. Een beetje ontspanning draagt ook bij aan een goede sfeer op werk! En last but not least: zorg voor open communicatie. Jouw werknemers moeten het gevoel hebben dat ze hun ideeën en zorgen openlijk kunnen delen zonder bang te hoeven zijn voor afwijzing.

Investeer in de ontwikkeling van je werknemers

Of je nu denkt aan EHBO cursussen, management cursussen of iets geheel anders, het is belangrijk om te investeren in je personeel. Zo kan een EHBO training zorgen voor extra zelfvertrouwen en leren ze meteen hoe ze om moeten gaan met een crisissituatie. Investeer voortdurend in je werknemers door leer- en ontwikkelingsmogelijkheden te bieden. Werknemers die het gevoel hebben dat ze vastzitten in een doodlopende baan zullen eerder onthecht en ongemotiveerd raken. Werknemers kansen bieden om hun vaardigheden te ontwikkelen en hun carrière vooruit te helpen, helpt hen om zich in hun werk geïnvesteerd en door hun werkgever gewaardeerd te voelen. Dit zal hen laten zien dat je hun groei en ontwikkeling waardeert, wat zal leiden tot productievere en meer betrokken werknemers. 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply