Zo verbeter jij de sfeer op kantoor

0

Ongetwijfeld geldt het ook voor jou: als je de eerste keer op een kantoor komt, zorgt de inrichting voor een eerste indruk van wat je kan verwachten. Uiteraard is dat ook van toepassing bij bezoekers die jouw kantoor bezoeken. Dan wil je toch een goede indruk achterlaten en dat kan als je zorgt dat het interieur een professionele indruk maakt en het geheel goed op elkaar is afgestemd. Het is niet alleen van belang voor de bezoekers, maar ook voor jouw werknemers. Kantoormeubilair dat ergonomisch verantwoord is en een omgeving die rust geeft, zorgen voor een prettige werksfeer en minder verzuim of andere problemen. Voor een dergelijke inrichting mag je best een expert in de hand nemen, dat verwacht je immers ook dat klanten doen op jouw vakgebied.

Design kantoormeubelen

Net zoals dat voor design geldt in de inrichting van je woning zijn er ook misverstanden over design kantoormeubelen. Deze zijn niet onbetaalbaar of onpraktisch. Het tegendeel is vaak waar: ontwerpers die kantoormeubelen maken gaan juist voor de praktische toepassingen en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de ergonomie maar bijvoorbeeld ook het belang van voldoende daglicht tijdens de werkuren. Het is de combinatie van factoren die de sfeer bepaalt op een kantoor en hierbij kan een expert op het gebied van kantoorinrichting heel veel voor je betekenen.

Groen op kantoor

Het is niet alleen een trend voor woningen maar ook op kantoor is het steeds gebruikelijker om kamerplanten te plaatsen. Het is ook logisch omdat de behoefte aan de natuur in de mens verankerd zit en dat wijzigt niet door het wonen of werken in de grote stad. Evenals dat voor kantoormeubelen geldt, zijn er planten die sfeer kunnen maken als ze goed passen binnen de inrichting van het kantoor. Vaak is het licht in een kantoor op de plaatsen waar de planten kunnen worden geplaatst van mindere kwaliteit dan in een woning. Ga daarom voor planten die geschikt zijn en er mooi blijven uitzien. Een niet goed verzorgde plantenbak geeft een uitstraling die jij niet voor jouw kantoor zou willen.

Kleuren maken het kantoor

Kan jij je de tijd nog herinneren dat alle muren wit waren op kantoor, hoogstens voorzien van een wanddecoratie waarvan niemand wist wat het voor moest stellen? Inmiddels is bekend dat de kleuren die gekozen worden veel invloed hebben op de sfeer op een kantoor. Hierbij is het wel van belang om een afweging te maken met betrekking tot het totale plaatje. Ook op het gebied van muurdecoratie maakt een drukke wand niet echt een professionele indruk. Geef zeker de medewerkers inspraak, maar hou zelf de regie of laat dat door een expert doen.

De koffiemachine

Bij de legendarische koffiemachine op kantoor gebeurt ‘het’ allemaal. Dat klinkt wellicht overdreven maar het is zeker verstandig om aandacht te besteden aan deze ruimte. Hier moeten de medewerkers zich op hun gemak kunnen voelen en een welverdiende pauze kunnen genieten. Ook met een nieuwe klant moet jij daar langs kunnen, zorg derhalve ook daar voor een opgeruimde plek. Branded koffiebekers maken dit hoekje helemaal af.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hallo, ik ben Julia de Bruin. In het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Naast mijn fulltime baan vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Ik vind ergonomisch werken heel belangrijk. Veel mensen krijgen lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde stoel en verkeerde zithouding. Een fitte werknemer is een goede werknemer! Daarom ga ik graag voor jullie op zoek naar de beste tips over goede ergonomische werkplekken en bijvoorbeeld een goede ergonomische zithouding.

Leave A Reply