Sfeer verhogen op kantoor? Denk aan deze zaken

0

We brengen gemiddeld heel wat tijd door op ons werk. Het is daarom zonde dat lang niet alle werkgevers investeren in een gezellige en sfeervolle werkplek. Dit wel doen is niet alleen leuk voor de werknemers, maar ook goed voor de organisatie: een fijne sfeer op kantoor verhoogt namelijk de productiviteit en vermindert stress. Redenen genoeg dus om te investeren in een sfeervol kantoor. Ook aan de slag? Let dan op onderstaande zaken.

1. Kies een sfeervolle vloer

Veel kantoorpanden hebben een degelijke vloer. Denk bijvoorbeeld aan grijze of blauwe vloerbedekking of een kil ogende tegelvoer. Deze vloeren zijn wellicht voordelig en makkelijk te onderhouden, voor veel sfeer zorgen ze niet. Investeer daarom in een vloer die sfeer uitstraalt. Kies bijvoorbeeld voor warme, donkere houttinten of een gerookte vloer. De oude houten vloer nieuw leven inblazen? De vloer laten schuren en voorzien van een sfeervolle donkere lak is ook een heel goede optie!

2. Verlichting van invloed op de sfeer

Natuurlijk moet de verlichting op kantoor allereerst functioneel zijn. Een donker kantoor ziet er misschien sfeervol uit, te weinig licht zorgt voor vermoeide werknemers. Toch zijn er mogelijkheden genoeg om verlichting aan te brengen die functioneel en tegelijkertijd sfeervol is. Laat een expert je informeren over warme, sfeervolle verlichting, die duurzaam is en de productiviteit en het welzijn van werknemers verhoogd.

3. Planten en bloemen op kantoor

Groen op kantoor heeft niet alleen vele gezondheidsvoordelen, het zorgt ook voor een geweldige sfeer. Investeer daarom in mooie, relatief onderhoudsvrije planten zoals de goudpalm en de graslelie. Planten zorgen voor veel gezelligheid, zuiveren de lucht en zijn bewezen goed voor de productiviteit. Een mooie bos bloemen in de kantine of bij de receptie maakt het geheel helemaal af.

4. Kies voor kunst op kantoor

Wanneer je naar mooie kunst kijkt maakt je brein dopamine aan, een gelukshormoon. Van bepaalde soorten schilderijen is bovendien aangetoond dat ze een rustgevend effect hebben op de kijker. Kunst op kantoor is dus niet alleen mooi, maar heeft ook positieve effecten op werknemers en bezoekers. Zo stimuleert abstracte kunst de creativiteit op kantoor en hebben beelden van landschappen een positieve werking op stress.

5. Geef je kantoor een persoonlijke touch

Ook een kantoor met een persoonlijke touch kan zakelijk en professioneel zijn. Hang op de wanden bijvoorbeeld een leuke collage van de personeelsleden, waarop ze kort hun eigen motto benoemen. Fleur ook het kantoorpand op met bijzondere vakantiefoto’s of inspirerende quotes die medewerkers zelf hebben uitgezocht. Zo zorg je ervoor dat medewerkers zich ook op het werk thuis voelen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave A Reply