Slim rekeningen betalen

0

Elke maand komen de vaste lasten weer terug. Het is van belang dat je die elke maand op tijd betaalt. Want het niet betalen van rekeningen kost alleen maar meer geld. Je kunt er niet om heen. Mocht je het even financieel zwaar hebben dan kun je gebruik maken van een financiële planning. Want je wilt natuurlijk niet in de schulden komen.

Niet betalen kost geld

Er zijn elke maand oneindig veel rekeningen die betaald moeten worden. En vaak is de ene rekening ook wat hoger dan de andere. Mensen denken vaak dat het geen verschil is wanneer ze betaald worden. Maar dat is zeker niet waar. Als je langer wacht komen er na een bepaalde tijd extra kosten bij. Die extra kosten lopen meestal altijd op tot schulden. Als je die niet betaald dan kan het incassobureau worden gecontacteerd. Dat kan lijden tot een deurwaarder die jou uiteindelijk dwangmatig jouw schulden laat afbetalen.

Alles op tijd

Die gevolgen wil je zeker voorkomen daarom zijn er trucjes om alles op tijd te kunnen betalen. Maak bijvoorbeeld een financiële planning waarbij je de vaste lasten op een rijtje kunt zetten. Je zet er dan bij wanneer de uiterlijke betaaldatum is. Verder kun je nog een vaste dag in de maand kiezen wanneer je al je rekeningen wilt gaan betalen. Zo kun je er nooit van afwijken. Verder is het handig om geld apart te leggen zodat je in een slechte situatie altijd de rekeningen kunt betalen.

Loon

Als het goed is dan krijg je maandelijks of wekelijks je loon. Wettelijk is de werkgever verplicht om het minimaal een keer per maand uit te betalen. Mocht je het een keer te laat of niet krijgen dan kun je een loonvorderingsbrief schrijven waarin je beschrijft in welke periode je geen salaris hebt gekregen. Want het is noodzakelijk om je vaste lasten op tijd te kunnen betalen.

Overzicht houden

Verder is het belangrijk om altijd overzicht te kunnen houden. Dat is belangrijk als je financiële problemen wilt vermijden. Met speciale middelen zorg je ervoor dat jij het overzicht weer terug hebt. Je hebt dan een overzicht van je inkomsten, uitgaven en bankrekeningen. Je voorkomt financiële problemen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply