Je showroom is je visitekaartje

0

Veel kantoren hebben een showroom. Vooral bij importeurs of andere bedrijven die hun handelswaren aan hun klanten willen laten zien. De showroom is onderdeel van het kantoorpand, maar heeft vaak een afwijkende inrichting. En dat omdat je hier je klanten wil verleiden! Met een showroom heb je een troef in handen.

De eerste indruk

Natuurlijk ontvang je je klanten hartelijk. Je begint met welkom heten, een jas aannemen en het aanbieden van een drankje. Meestal is dat thee of een kop lekkere koffie. Goede koffie wordt gewaardeerd. Heb je een showroom, dan laat je de klant daarin plaatsnemen. Zorg ervoor dat je klant precies naar jouw handelswaar kijkt. Dit geeft hem inspiratie tot aankoop. Zeker als je klant nog niet helemaal weet wat hij aan wil schaffen.

Goede koffie

Voor de verkoop van je producten zijn natuurlijk niet alleen de producten zelf nodig. Ook de houding van jou als verkoper doet ertoe. Én natuurlijk goede koffie. Het lijkt misschien “een bijzaak”, maar een potentiële klant die met een lekkere bak koffie wordt ontvangen, onthoudt dat ongetwijfeld.

Neem de tijd!

Zodat je klant zich geen nummer voelt. Kweek goodwill met het tonen van interesse en vraag naar hobby’s etc. Een praatje doet het altijd goed. Door wat persoonlijke details te noteren kun je de volgende keer terugkomen op wat er gezegd is. Dat vinden je klanten leuk, ze voelen zich persoonlijk gewaardeerd. Je kunt zo een persoonlijk dossier van de klant opbouwen. Als je klant een fervent tennisser is, is het toch leuk om de volgende keer naar nieuwe tennishoogtepunten te vragen. Als je de tijd neemt voor je klant, bouw je goodwill op. Mits de klant genoeg tijd heeft, uiteraard. Als hij vooraf aangeeft haast te hebben, dan is het wel handig daar respect voor te hebben.

Zorg voor goede verlichting

Goede verlichting is alles. Je kunt voor een showroom kiezen voor gasontladingsverlichting. Dit zijn speciale lampen die onder druk staan van gas en intens veel licht uitstralen. Gasontladingsverlichting heeft een lange levensduur en de lampen branden heel efficiënt. Dit soort verlichting wordt vaak gebruikt voor straatverlichting, maar ook in winkels. Gasontladingsverlichting is verkrijgbaar in diverse soorten fittingen. Grote kans dus dat voor jouw showroom een geschikte lamp te vinden is.

Schoon en netjes!

Zie je showroom als visitekaartje van jouw bedrijf: zorg dus dat het er altijd netjes schoon en stofvrij is. Want een schone en opgeruimde indruk wekken bij klanten, doet het natuurlijk altijd goed voor de naam van je bedrijf.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply