Thuis je kantoor duurzaam maken: 5 tips!

0

Iedereen die in een kantooromgeving heeft gewerkt is wel bekend met de laveloze 9 tot 5 routine die er heerst. De stress en sleur wordt vaak gezien als slecht voor je gezondheid en creativiteit, en met reden. Door thuis te werken verminder je de stress en komt er weer wat balans terug in je leven. Enne, als je thuiswerkt ben je sowieso al ontzettend duurzaam bezig. Het scheelt namelijk nogal wat uitlaatgassen als je minder heen en weer hoeft te rijden, zelfs al is het maar een paar dagen! Wil jij thuis je kantoor duurzaam maken? Deze 5 tips helpen je op weg!

1. Zorg voor natuurlijk licht

Geen ruimte voor een thuiskantoor zeg je? Misschien heb je een zolder, rommelkamer of berging die vol staat met spullen die je eigenlijk bijna nooit gebruikt. Heb je al eens overwogen om daar iets anders mee te doen?

Goed licht is een essentieel onderdeel van een kantoor. Als je er veel van je tijd wilt doorbrengen en de inrichting van je huis laat het toe, denk dan eens aan een duurzaam dakraam. Je laat de kamer zo baden in een natuurlijk licht waarbij het plezierig werken is en bespaart bovendien geld op je elektriciteitsrekening. Zorg er wel voor dat je ook af en toe buiten komt, want buitenlucht en vitamine D zijn ook goed voor je productiviteit.

2. Investeer in duurzame meubels

Neem verantwoordelijkheid met oog op de milieubelasting van jouw thuiskantoor en overweeg eens om duurzame meubels aan te schaffen. Denk aan een hergebruikt houten bureau, een kruk gemaakt van kurk of stoelen die zijn gemaakt van gerecycled plastic. Zij dragen alle bij aan het verduurzamen van jouw werkomgeving. Je kunt natuurlijk ook eens kijken of je nog ergens ongebruikte boekenplanken hebt liggen, die je misschien weer kunt gebruiken in je kast.

3. Bloei op dankzij je planten

Er is niets beters dan buiten naar binnen halen. Kantoorplanten verbeteren de luchtkwaliteit, verminderen de stress en creëren bovendien een vredige sfeer. Al die elementen kun je goed gebruiken wanneer je vol aan de bak moet voor het halen van je deadline. Planten zijn op talloze manieren in te passen in je kantoor. Denk aan indrukwekkende terrariums, hangende planten, een mini-kruidentuintje of hou het gewoon bij potplanten.

4. Stel je je kantoor voor als een kast

Als heel Narnia in een kast past, dan kan jouw kantoor dat ook. Als je wat krap zit in de ruimte maar je to-do briefje overstroomt, probeer dan eens of je jouw kantoor kunt verwerken in een inbouwkast. Meet de kast goed op zodat je zeker weet dat je bureau en kantoorspullen er in passen. Zet wat chique kantooraccessoires neer en zak er neer in je bureaukruk… of stoel.

Wanneer je werkdag erop zit sluit je simpelweg de deur en je werkruimte is afgesloten. Zo voer je moeiteloos grote klussen uit, zonder een grote voetafdruk te hebben.

5. Ruim je spullen op dankzij hergebruikte planken

Je hebt het vast al duizend keer gehoord terwijl je op zoek was naar een manier om dingen opnieuw in te richten: kijk naar boven! Je muren gebruiken om meer opbergruimte te creëren is echt een goed idee. Splinternieuwe planken kopen echter niet.

Duurzaam bouwen doe je met gebruikte planken, bijvoorbeeld van zolder of van een tweedehands verkooppunt. Zo creëer je een unieke, rustieke look die ook nog eens uitstraalt dat zij goed is voor het milieu. Met een vleugje creativiteit kun je de planken prima gebruiken om je bureau slimmer te organiseren. Breng orde aan in je accessoires, documenten, boeken en andere kantoorspullen en maak je ruimte op je bureaublad om te kunnen werken.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply