Combineer hout en staal in je kantoorinterieur: 4 voorbeelden

0

Hout en staal hebben beide een robuuste en stoere uitstraling waardoor je deze materialen uitstekend met elkaar combineert. Daarnaast zorgt de combinatie van de materialen in tegenstelling tot het gebruik van staal op zich, ervoor dat je een warme sfeer creëert op kantoor. In de woontrends zien we hout en staal al langer terugkomen, maar nu wint de combinatie het ook aan populariteit op kantoor. Doe inspiratie op voor het verfraaien van jouw kantoorinterieur met de volgende 4 voorbeelden.

Vergadertafel van hout en staal

Met een stalen onderstel geef je jouw houten vergadertafel eenvoudig een stoere en degelijke uitstraling. Je ziet deze combinatie vaak in moderne en industriële kantoorinterieurs. Je hebt de keuze uit verschillende houtsoorten. Een houtsoort die uitstekend te combineren valt met staal is eikenhout. Dit robuuste hout valt bijvoorbeeld prachtig af te werken met een poedercoat. Kies qua onderstel voor ruige steigerbuizen of dikke poten van staal aan de uiteinden van de tafel.

Industriële stoelen

Er zijn prachtige stoelen van hout en staal te koop. Deze zijn onder andere geschikt voor in de lunchruimte, rondom de vergadertafel of in de koffiehoek. De warme en natuurlijke uitstraling van het hout nodigt uit om te gaan zitten, terwijl de stalen afwerking de stoelen een strakke en stoere look geeft. Deze combinatie van materialen staat ook prachtig in combinatie met groen op kantoor. Zet dus ook een aantal mooie planten en boeketten neer voor een gezellige sfeer en meer productiviteit .

Dossierkasten van hout en staal

Een dossierkast gemaakt van hout en staal is niet alleen praktisch, maar is ook een echte blikvanger in jouw kantoorinterieur. Je kunt kiezen voor een kant-en-klare dossierkast uit de winkel, maar vaak is het nog beter om deze op maat te laten maken door een metaalbedrijf. Op deze manier krijg je kantoormeubelen die perfect aansluiten bij jouw wensen en de rest van je interieur.

Uitnodigende bijzettafels

Waarschijnlijk heb jij op kantoor een hoekje ingericht waar jouw personeel even kan ontspannen met een kopje koffie of thee. Een bijzettafel van hout en staal zorgt voor een uitnodigende sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een houten tafelblad met stalen elementen of stalen wieltjes zodat je de tafel eenvoudig kunt verrijden.

Door de verschillende kantooritems met elkaar te laten matchen zorg je ervoor dat er een eenheid in het interieur ontstaat. Heb je een kantoor met meerdere afdelingen? Plaats dan vergelijkbare meubels voor een strak interieur. Als je verschillende stijlen met elkaar gaat mixen kan dit ervoor zorgen dat het interieur een rommelig allegaartje wordt. Ga jij je kantoor helemaal opnieuw inrichten? Doe dan inspiratie op om je kantoor te herinrichten.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hallo, ik ben Julia de Bruin. In het dagelijks leven ben ik grafisch ontwerper. Naast mijn fulltime baan vind ik het ook erg leuk om te schrijven. Ik vind ergonomisch werken heel belangrijk. Veel mensen krijgen lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een verkeerde stoel en verkeerde zithouding. Een fitte werknemer is een goede werknemer! Daarom ga ik graag voor jullie op zoek naar de beste tips over goede ergonomische werkplekken en bijvoorbeeld een goede ergonomische zithouding.

Leave A Reply