SQL training voor beginners of gevorderden, wat is het verschil?

0

SQL – spreek je uit als S-Q-L of Sequel – staat voor Structured Query Language en is wereldwijd de meest populaire (vraag)taal om relationele databases mee aan te sturen. SQL heeft dus alles te maken met databases en de informatie die in die databases is opgeslagen. Maar ook hoe die data aan de hand van queries weer beschikbaar is. Het is de standaard taal voor DBMS (Database Management Systeem). Om hiermee te werken is een goede training nodig. Deze trainingen zijn er voor beginners en gevorderden. Maar wat is het verschil tussen deze twee niveau SQL trainingen?

Beginner of niet?

Hoe weet je nu of de training geschikt is voor beginners? Als je op zoek gaat naar een training betekent dit dat je je er in wilt verdiepen. Vaak staat bij de training voor welk niveau deze geschikt is. Als er staat dat je geen voorkennis nodig hebt kun je er vanuit gaan dat deze training geschikt is voor een eerste kennismaking met SQL. Zo’n training is bedoeld voor mensen die zich naar een professionele database rol willen begeven of hun huidige rol willen uitbreiden op gebied van databases. De training behandelt fundamentele database concepten zoals database types, database talen en database designs. Na een training kun je onder meer database concepten in de context van SQL en de verschillende talen die gebruikt worden binnen SQL beschrijven. Ook kun je veel gebruikte database objecten beschrijven.

Training voor gevorderden

Als je al flink wat ervaring hebt met het werken met SQL en het opbouwen van databases heb je misschien behoefte aan verdieping. Ook kan het nodig zijn om alle features van de nieuwe SQL versies te verkennen en je eigen te maken. Dit vereist dus al wel de nodige kennis van en ervaring met het werken van beheerde opslagsystemen waarin je de structuur van de informatie kunt modelleren. Je hebt ervaring in het inrichten hiervan maar hebt nog niet eerder een SQL server beheert. Ook kun je trainingen volgen die je kennis verdiepen. Na het volgen van een training voor gevorderden kun je onder meer een SQL Server upgraden en configureren en ben je in staat databases en bestanden te managen.

Training volgen, wel of niet?

Je kunt soms twijfelen of het zin heeft om een training te volgen. Eigenlijk is het een advies. Stilstaan is achteruitgaan. Wat betekent dat als je niets meer doet aan bijscholing, je het risico loopt dat je aan alle kanten wordt ingehaald door mensen die dit wel doen. Ga op zoek naar een SQL cursus om je te blijven ontwikkelen in je vakgebied.

Voor een goede ICT professional is het een pré als je je flexibel opstelt en eenvoudig kunt werken in verschillende werkomgevingen. En als je dan ook nog zorgt voor de juiste SQL trainingen en  certificering versterk je je positie op de arbeidsmarkt en in je huidige functie.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Eigenaar van Het Kantoorkompas

Leave A Reply